“Ιερές” μπίζνες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση από εταιρία συμφερόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Επιχειρηματικό άνοιγμα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος από το 2015  μέσω της εταιρίας “Τυρταίος Α.Ε Ενέργεια- Ασφάλειες” που είναι θυγατρική της  PMC Parking A.E και είναι εταιρία συμφερόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “ΤΥΡΤΑΙΟΣ Α.Ε Ενέργεια Ασφάλειες” λειτουργεί από το 2004 , τον Δεκέμβριο του 2015 επέκτεινε τις δραστηριότητες σε εταιρία Ασφαλιστικού Συμβούλου για την προσφορά ασφαλιστικών υπηρεσιών κυρίως στην Εκκλησία, τον κλήρο αλλά και γενικότερα.

Σχετικά με τους σκοπούς της εταιρίας η ιστοσελίδα , μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

“H Εκκλησία της Ελλάδος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αποφάσισε, ο φορέας Της με την επωνυμία «Τυρταίος Ενέργεια και Ασφάλειες ΑΕ, να επεκτείνει την δραστηριότητά του και στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών, κυρίως για να εξασφαλίσει την οικονομική και ικανοποιητική κάλυψη στις ανάγκες ασφαλίσεως  των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων σε ό,τι αφορά τα κινητά (αυτοκίνητα)  και ακίνητα, για τα οποία επιβάλλεται η υποχρεωτική ασφάλιση (πυρός, αστικής ευθύνης κλπ).

Παράλληλα στόχος της Τυρταίος είναι και η κάλυψη  των ασφαλιστικών αναγκών (ασφάλειες υγείας, ζωής, πυρός κλπ)  και του προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων (κλήρο, προσωπικό και των οικογενειών του) καθώς και των συνεργαζόμενων με την Εκκλησία φυσικών και νομικών προσώπων, υπό οποιαδήποτε μορφή (μισθωτές προμηθευτές κλπ).”

Στην διοίκηση της εταιρίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της, πρόεδρος του Δ.Σ είναι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας,κ. Γαβριήλ

Αναφορικά με το δίκτυο συνεργατών της εταιρίας αναφέρεται ότι είναι σε όλη την Ελλάδα και σε σχετικό μπάνερ τονίζεται ότι έχει 400 συνεργάτες.

Από την παραπάνω δραστηριότητα φαίνεται η Εκκλησία της Ελλάδος να ακολουθεί τα χνάρια επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς άμεση ή έμμεση σχέση με τον ασφαλιστικό κλάδο, που επεκτείνουν δραστηριότητες τους  στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Όπως κάνει εδώ και χρόνια ο OTE, που έχει την διαμεσολαβητική εταιρία “OTE Ασφάλιση  A.E” και τα τελευταία χρόνια μέσω της μητρικής Cosmote με την Cosmote Insurance, με online πώληση, άλλα και πρόσφατα ο Όμιλος ANT1 που έχει αναπτύξει  την Pricefox επίσης για online και direct πώληση ασφαλειών.

Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Ρουμανικής ασφαλιστικής Εταιρίας City Insurance ,που αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με κεφαλαιακά  ζητήματα και έχει παρέμβει  η Εποπτική Αρχή της χώρας, Ρουμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι  ένα Ολλανδικό Fund που ενδιαφέρεται να την αγοράσει είναι συμφερόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *