ΙΝG:Υπερδιπλάσια κέρδη και δημόσια εγγραφή της ασφαλιστικής μονάδας το 2014

Η καλή πορεία στις ασιατικές αγορές οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό των κερδών του τραπεζικού και ασφαλιστικού ομίλου ING το ‘Α τρίμηνο το 2013 , ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή της ασφαλιστικής μονάδας του στην Ευρώπη εντός του 2014.
Τα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,8 δισ. ευρώ από 728 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με στήριξη από την πώληση των ασφαλιστικών μονάδων του σε Χονγκ Κονγκ, Μακάο και Ταϊλάνδη. «Ο όμιλος ING πέτυχε ισχυρά οικονομικά μεγέθη στο α’Α τρίμηνο, παρά το γεμάτο προκλήσεις και αδυναμίες οικονομικό περιβάλλον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ING
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ομίλου Γιαν Χόμεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ING κατόρθωσε να αποπληρώσει το ολλανδικό Δημόσιο καταβάλλοντας το ποσό των 10 δισ. ευρώ που είχε δεχθεί από αυτό κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε και την πώληση του 25% της θυγατρικής του στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο είχε απαιτήσει η Κομισιόν προκειμένου να εγκρίνει το «πακέτο» βοήθειας της ολλανδικής κυβέρνησης. «Αφού ολοκληρώσαμε και αυτή την πώληση, τώρα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημόσια εγγραφή της ασφαλιστικής μονάδας μας στην Ευρώπη εντός του 2014», ξεκαθάρισε ο κ. Χόμεν.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *