Ισλαμική ασφαλιστική εταιρία με άτοκο σύστημα ιδρύει η Τουρκική Κυβέρνηση

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας θα ξεκινήσει σύντομα την ασφάλιση χωρίς επιτόκιο, στην οποία οι συνεισφορές που θα καταβάλλουν οι συμμετέχοντες δεν θα ανήκουν στην ασφαλιστική εταιρία.

Καθώς η Τουρκία προσπαθεί να εισαγάγει περισσότερα άτοκα χρηματοπιστωτικά μέσα, πρόκειται να δρομολογήσει ένα ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα συνεισφέρουν σε ένα ταμείο που βασίζεται στον επιμερισμό του κινδύνου και στην αλληλεγγύη

Στο σύστημα άτοκων ασφαλίσεων, που ονομάζεται επίσης Takaful, οι ασφαλιστικές πριμοδοτήσεις, που θα θεωρούνται δωρεές, θα αποτελούν το γενικό ταμείο από το οποίο καλύπτονται οι αξιώσεις. Στο τέλος του έτους, τα υπόλοιπα ταμειακά διαθέσιμα (μετά την αφαίρεση των εξόδων) δεν θα μένουν στην εταιρεία ή τους μετόχους της, αλλά θα επιστρέφονται στους αντισυμβαλλόμενους με τη μορφή μερισμάτων ή διανομή μετρητών.

Έτσι, το άτοκο σύστημα ισλαμικής ασφάλισης διαφέρει από τη συμβατική μορφή ασφάλισης, στην οποία οι μέτοχοι και όχι οι αντισυμβαλλόμενοι επωφελούνται από τα κέρδη που παράγονται από την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και από ασφαλιστικά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Mehmet Şimşek, της Τουρκίας το ισλαμικό σύστημα ασφάλισης παρέχει ένα εναλλακτικό μοντέλο για τους πολίτες που δεν προτιμούν τα παραδοσιακά ασφαλιστικά προϊόντα. Ακόμη ανέφερε οτι η ισλαμική ασφάλιση έχει σημαντική δυναμική στην Τουρκία

Αναμένεται να φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια ΤL (Toυρκικές Λίρες) μέχρι το 2023

Ο Şimşek, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή παρακολουθείται το ενδιαφέρον πολλών εγχώριων και ξένων επενδυτών για την ισλαμική ασφάλιση, σύμφωνα με την οποία οκτώ ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σήμερα προϊόντα συμμετοχής στην Τουρκία, όπου οι ισλαμικές ασφάλειες έχουν αποκτήσει δυναμική.
Πηγή: dailysabah.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *