Ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες, ο νέος χάρτης της ασφαλιστικής αγοράς

Ενας νέος χάρτης διαμορφώνεται πλέον στην ελληνική ασφαλιστική αγορά διαγράφοντας σιγά σιγά τον παλιό των «κόκκινων» και επισφαλών εταιριών.

Τον χάρτη αυτό διαμορφώνουν εταιρίες που αποτελούν θυγατρικές ισχυρών ασφαλιστικών ομίλων και ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες που άντεξαν στην κρίση και έδωσαν τις πρώτες επιτυχείς εξετάσεις σε περιβάλλον Solvency II .
Μια πρώτη εικόνα αυτού του χάρτη αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον Μάιο, όπου θα αναρτηθούν για πρώτη φορά τα πλήρη οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών καθώς και ο δείκτης φερεγγυότητας.
Αυτή η διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο θα είναι μία πυξίδα για ασφαλισμένους και επαγγελματίες ασφαλιστές, να γνωρίζουν την κατάσταση της εταιρίας που ασφαλίζονται ή πρακτορεύουν.
Ετσι θα αποφεύγονται φαινόμενα του παρελθόντος με φήμες, διαδώσεις, «προστασίες» και «εκβιασμούς» , που σημάδεψαν το παρελθόν, ίσως και το κοντινό παρόν, και προκάλεσαν τα φαινόμενα των «λουκέτων» με θύματα χιλιάδες ασφαλισμένους, αλλά και την ίδια την ασφαλιστική αγορά .
Όλα αυτά, δείχνουν ότι η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα αρχίζει σιγά σιγά να ανακτά την αξιοπιστία της και να είναι έτοιμη να ανοίξει τους ορίζοντες στα πεδία δράσης της, προσφέροντας περισσότερη και καλύτερη ασφάλεια στους Έλληνες.
Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί η αναπτύσσονται από τους φορείς του κλάδου σε όλα τα επίπεδα , στελεχών, εταιριών, διαμεσολαβητών για εξωστρέφεια και εμπέδωση της ασφαλιστικής συνείδησης στους Έλληνες, αποτελούν ένα συν στην νέα εποχή που έρχεται.
Αρκεί βέβαια και η πολιτεία να δει και να κατανοήσει ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί ένα από τους τομείς της οικονομίας που έχει προσφέρει και μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ανάπτυξη.
Συνεπώς, πέρα από ιδεοληψίες και στενές μικροπολιτικές πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και να συμβάλει στο να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να έχουν περισσότερες και αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις σε όλους τους τομείς. Την σύνταξη, την υγεία , την περιουσία κλπ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *