Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε

Καθώς φαίνεται πλέον “φως στην άκρη του τούνελ” της Πανδημίας, με τους μαζικούς εμβολιασμούς να υπόσχονται μια σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης στο τέλος της Άνοιξης και μια έντονη άνοδο της Οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του ’21, μια ενδιαφέρουσα Έρευνα της ICAP, σε πάνω από 1500 επιχειρήσεις όλων των κλάδων στην επικράτεια, ρίχνει φως στις απώλειες του επιχειρείν λόγω COVID και, παράλληλα, προτείνει μέτρα ανάκαμψης για τη χρονιά που έρχεται.

Η Έρευνα με θέμα οι «Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στις Επιχειρήσεις και τους Επιμέρους Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι 3 στις 4 επιχειρήσεις που επλήγησαν ή διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των lockdowns, ανήκουν στους Κλάδους του Τουρισμού, Κατασκευών, Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, με το 67% του συνόλου των Επιχειρήσεων να επιβεβαιώνουν μικρή ή μεγάλη μείωση του τζίρου τους. 

Ειδικότερα για τον Ασφαλιστικό και Χρηματοπιστωτικό Κλάδο η μέση μείωση Εσόδων αναμένεται στο 12%, ανάλογα με το μέγεθος των Εταιρειών, δηλαδή οι Μικρού και Μεσαίου μεγέθους Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις θα έχουν μείωση 6% – 15% ενώ οι μεγάλες Εταιρείες θα αναμένουν μείωση κοντά στη μονάδα (-1%). Σύμφωνα πάντα με την ICAP, η πτώση των Εσόδων θα εξισορροπηθεί το 2021, αλλά όχι τόσο ώστε να μηδενίσει τις απώλειες… 

Μετά τις όχι και τόσο ενθαρρυντικές αυτές διαπιστώσεις, έρχονται στα πλαίσια της Έρευνας μια σειρά από Προτάσεις για τη βελτίωση του Επιχειρείν την «επόμενη μέρα», οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις. Αλιεύω τρείς από αυτές, που έχουν χαρακτηριστικό ενδιαφέρον: 

• Επενδύσεις για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων

 • Εκπαίδευση προσωπικού σε νέες, Ψηφιακές Τεχνολογίες

 • Ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο και αξιοποίηση των Social Media για Εταιρική προβολή Πρόκειται για δράσεις με κοινό παρονομαστή την ενσωμάτωση -στη δουλειά μας και στη ζωή μας- της Ψηφιακής Τεχνολογίας, στην οποία η χώρα μας μόνο πρόσφατα και με Κυβερνητική πρωτοβουλία προσχώρησε και έκτοτε -αργά και βασανιστικά- προσαρμόζεται. 

Και, όμως, η Ψηφιοποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής σφαίρας αφορά, ουσιαστικά, το αυτονόητο: Την ευρύτατη υιοθέτηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών, τις οποίες έχουν βάλει στη ζωή τους οι περισσότεροι εταίροι μας στην ΕΕ εδώ και μια 20ετία! 

Στην Ελλάδα ένα ιδιόρρυθμο δημοσιοϋπαλληλικό -κυρίως- κατεστημένο αρνείται ακόμη πεισματικά να προχωρήσει στις επιβεβλημένες αλλαγές, διότι αυτό ενδεχομένως να σήμαινε σεμινάρια επιμόρφωσης, ενεργοποίηση φαιάς ουσίας, εν γένει «ξεβόλεμα» και καταστρατήγηση της αρχής της «ήσσονος προσπάθειας». 

Ωστόσο, η εξέλιξη είναι μη αναστρέψιμη. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, λοιπόν, ψηφιοποιούμε την καθημερινότητά μας λόγω Πανδημίας και δικαιώνουμε για άλλη μια φορά τη ρήση «Η Κρίση μπορεί να γίνει Ευκαιρία» 

Καλή (Ψηφιακή) Χρονιά! 

Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Αναδημοσίευση από Interlife Magazine που κυκλοφορεί Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *