Ι. Χατζηθεοδοσίου : Επικαλούνται για μία ακόμα φορά τεχνικούς λόγους στις διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα


Στα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Ι Χατζηθεοδοσίου μιλώντας από το βήμα ασφαλιστικού συνεδρίου, ενώ επικέντρωσε και την κριτική του στο θέμα των διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την ΓΓΔΕ.
325252

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας χθες στο 9o INSURANCE CONFERENCE επισήμανε :

Θα αναφερθώ, σε βασικά θέματα που απασχολούν την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης και ελπίζω και σήμερα μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η ασφαλιστική αγορά έμεινε όρθια με βαριά βέβαια τραύματα στην ύφεση των τελευταίων επτά ετών.
Οι αντοχές της απέδειξαν ότι είναι μια καλά οργανωμένη αγορά με μεγάλο δείκτη αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.
Τα δεκάδες προβλήματα που θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί (υπερβολικές μειώσεις τιμολογίων, συγκρούσεις ελευθέρων δικτύων και ιντερνετικών δικτύων, ο υπερβολικά αθέμιτος ανταγωνισμός των τραπεζών [bankassurance] που αποτελεί μεγάλο αγκάθι στη σχέση διαμεσολαβητών και τραπεζικού συστήματος, τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος για τους ίδιους τους διαμεσολαβητές) δεν ήταν ικανά όπως ήταν σε άλλους κλάδους να δημιουργήσουν ισχυρές ρωγμές στην ασφαλιστική βιομηχανία.
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ
Προσφάτως επισκέφτηκα τον γενικό γραμματέα εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή όπου συζητήσαμε πέρα από φορολογικά θέματα και το μεγάλο θέμα που απασχολεί την αγορά μας και είναι τα ανασφάλιστα οχήματα. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά επικαλέστηκαν λόγους τεχνικούς, μηχανογραφικούς, συνδυασμού με το Επικουρικό και τους αρμόδιους φορείς της ασφαλιστικής βιομηχανίας ως λόγο για την καθυστέρηση της διασταύρωσης των στοιχείων των βάσεων δεδομένων που θα αποκαλύψουν τα ανασφάλιστα. Πάντως, με χαρά διαπιστώνω ότι για πρώτη φορά το θέμα έχει βγει στην πραγματική εφαρμογή του και ελπίζω σύντομα αυτή η αιμορραγία να κλείσει.

INTERNATIONAL LIFE
Θέλω να είμαι βέβαιος ότι και το θέμα της International Life θα αντιμετωπιστεί με θετικό τρόπο από την Τράπεζα της Ελλάδος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, Επικουρικό, κλπ…) ώστε αν είναι δυνατόν να υπάρχουν μηδενικά προβλήματα κυρίως για τους πελάτες και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι δύο θέματα που κλονίζουν αυτή τη στιγμή το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων.
Σκέφτεται κανείς αν πρέπει να παραμείνει , ειδικά τα μικρά χαρτοφυλάκια στην αγορά, ή να φύγει. Το ΕΕΑ επιδιώκει και περιμένει τη θετική ανταπόκριση του Υπ. Οικονομικών κυρίου Αλεξιάδη για αντιμετώπιση των μικρών εισοδημάτων των διαμεσολαβητών όπως των μισθωτών.
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Περνώντας σε ένα άλλο θέμα σημαντικό για την αγορά μας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Ι. Τσιρώνη, το ΕΕΑ ανοίγει μια εξέλιξη που μπορεί να είναι πολύ θετική στο μέλλον. Το θέμα που συζητούμε είναι η αστική ευθύνη περιβάλλοντος που φιλοδοξούμε να γίνει υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις που συσχετίζονται με αυτή αφού άλλωστε αποτελεί και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΥΓΕΙΑ -ΣΥΝΤΑΞΗ
Η δωρεάν υγεία που δεν είναι δωρεάν, το συνταξιοδοτικό που αποτελεί το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι δύο άλλοι τομείς που σύντομα θα χρειαστούν τη σύμπραξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για το καλό τόσο των καταναλωτών αλλά και του κράτους.
Το μέλλον της ασφαλιστικής βιομηχανία είναι δεδομένο ότι θα έχει θετικό πρόσημο.
Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω ότι το ΕΕΑ βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να ασκήσουν σωστά το επάγγελμά τους συμβάλλοντας στην πρόοδο του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης. Βρίσκεται κοντά στην ιδιωτική ασφάλιση και είναι σύμβουλος της πολιτεία σε θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ασκούμε το ρόλο μας με συνέπεια απέναντι στα μέλη μας και τους πολίτες της χώρας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *