ΙNG : Ετοιμάζεται ο διαχωρισμός του ασφαλιστικού κλάδου από τον τραπεζικό

Συνέχεια του προγράμματος περικοπής δαπανών ανακοίνωσε , η ολλανδική ING, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Το πρόγραμμα περικοπών στον τραπεζικό της κλάδο απέφερε, το δεύτερο τρίμηνο, αύξηση κερδών 14%, καλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς.
Η εταιρία σχεδιάζει, αναφέρει το euronews.com , να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες της κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2015, κόβοντας ακόμα 7.450 θέσεις εργασίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jan Hommen, ο οποίος θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι οι οικονομικές επιδόσεις όλων των επιχειρηματικών τομέα ήταν εύρωστες. Το τραπεζικό τμήμα εμφάνισε σταθερά αποτελέσματα παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενώ η λειτουργική επίδοση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων βελτιώθηκε.
«Η ING έχει κάνει καλή πρόοδο μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους καθώς εργαζόμαστε να βελτιώσουμε τη λειτουργική μας επίδοση, να εκτελέσουμε την αναδιάρθρωση και να προετοιμάσουμε τις τραπεζικές και ασφαλιστικές μας εταιρίες για το ανεξάρτητο μέλλον τους», δήλωσε.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *