Κάνουν «δώρο- άδωρον» …την σύνταξη του Ιανουαρίου από τον Δεκέμβριο

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και οικονομικής τόνωσης της αγοράς προχώρησε η κυβέρνηση μέσω των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ανακοινώνοντας ότι θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2014 πριν το τέλος του Δεκεμβρίου.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά την εφαρμογή των μνημονίων που οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν δώρο ( πέρυσι ( 2012) δόθηκε για τελευταία χρονιά το μισό δώρο Χριστουγέννων ).
Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση θα πληρωθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) να καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 23 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση , σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας έχει σαν στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.
Στο μεταξύ στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται, θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2014, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, «η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται. Η ρύθμιση αυτή γίνεται λόγω των εορτών».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *