Κάτι τρέχει με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Group

Νέος κύκλος δημοσιευμάτων, αυτή τη φορά από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δημιουργεί ερωτηματικά για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τα νέα δημοσιεύματα, που ξεκίνησαν από το “Πρώτο Θέμα” στην Κυριακάτικη Έκδοση της εφημερίδας, κάνουν λόγο για ελλειπή στοιχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι η αρμόδια εποπτική αρχή, από την οποία πρέπει να περάσει η κεντρική έγκριση της εξαγοράς του 75% της ασφαλιστικής, από τον όμιλο Εxin Group.

Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες ότι κάτι στραβώνει στην όλη διαδικασία ξεκίνησαν, μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν η μεγαλύτερη διεθνή ενημερωτική έκδοση για την ασφάλιση ,“The Insurance Insider” , επικαλέστηκε email του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Exin, για προβλήματα ρευστότητας , με αφορμή αντιδικίες και παραιτήσεις στελεχών σε αντασφαλιστική μονάδα του ομίλου στην Ζυρίχη.

Στο δημοσίευμα αυτό είχε απαντήσει ο όμιλος Εxin, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την συγκεκριμένη μονάδα και διαβεβαίωνε ότι οι διαδικασίες εξαγοράς της Εθνική Ασφαλιστικής προχωρούν κανονικά, καθώς το έντονο ενδιαφέρον του ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξη της ασφαλιστικής μονάδας στην Ελλάδα.

Μάλιστα προ ημερών υπήρξε και συνάντηση του Matt Fairfield, επικεφαλής του ομίλου, μαζί με τον κ Κανελλόπουλο, που εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά των επενδυτών της Exin Group στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, με το σύλλογο των εργαζομένων στην ασφαλιστική.

Τα τωρινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καθυστέρηση υποβολής του τιμήματος για την εξαγορά, που σύμφωνα με την σχετική προσφορά πλειοδότησης στον διαγωνισμό είναι 770 εκατ. ευρώ, καθώς και ελλειπή στοιχεία του φακέλου, που θέλει η εποπτική αρχή για τον έλεγχο των εγγυήσεων και την φερεγγυότητα του αγοραστή.

Μάλιστα, οι χρόνοι πιέζουν καθώς η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, καθώς η πωλήτρια, Εθνική Τράπεζα, έχει εγγράψει τα σχετικό τίμημα στα οικονομικά της στοιχεία για την φετινή χρονιάΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *