Κέρδη και υψηλά περιθώρια φερεγγυότητας για την NP Ασφαλιστική στο 9μηνο 2018

Με υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας, αυξημένη παραγωγή και κερδοφόρα αποτελέσματα έκλεισε το 9μηνο του 2018 για την NP Ασφαλιστική, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία των τελευταίων ετών. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή μετά δικαιωμάτων στο 9μηνο 2018 διαμορφώθηκε στα 24,3 εκατ. Ευρώ έναντι 23,0 εκατ. Ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα καταγράφοντας αύξηση 5,8%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,7 εκατ. Ευρώ παρά το δυσχερές επενδυτικό περιβάλλον που έχει επηρεάσει αρνητικά τις τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές, ενώ το τεχνικό αποτέλεσμα με 30/9 ανήλθε στα 10,6 εκατ. Ευρώ έναντι 9,7 εκατ. Ευρώ στο εννεάμηνο 2017 παρουσιάζοντας αύξηση 9,5%, αποδεικνύοντας ότι η NP Ασφαλιστική παρουσιάζει κερδοφόρα ασφαλιστική δραστηριότητα μέσα από την λειτουργία της.

Με ότι αφορά τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρίας, αυτά ξεπέρασαν τα 56,7 εκατ. Ευρώ σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS) και τα 56,4 εκατ. Ευρώ με τα Solvency II, διαμορφώνοντας Δείκτη Φερεγγυότητας SCR στο 212,4% και Δείκτη MCR στο 832,2%, μέσα από την συνεπή και προσεκτική διαχείριση, την αυξημένη αποθεματοποίηση και την ορθολογική ανάληψη κινδύνων.

Η στρατηγική της «NP Ασφαλιστική» παραμένει προσηλωμένη στη ορθή διαχείριση κινδύνων και στη σωστή τιμολόγηση των ασφαλίστρων, έτσι ώστε να παρουσιάζει αυξημένη αποθεματοποίηση και υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας (από τους μεγαλύτερους στην ασφαλιστική αγορά) αλλά και να συνεχίζει την θετική παράδοση της κερδοφορίας που έχει από την ίδρυσή της.

Το γεγονός ότι η Εταιρία καταφέρνει να παρουσιάζει απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων σταθερά άνω του 25% τα τελευταία 7 χρόνια, καθιστούν την NP Ασφαλιστική ένα πρότυπο κερδοφόρας επιχείρησης ανεξάρτητα επενδυτικής συγκυρίας και ως εκ τούτου ένα απόλυτα ασφαλές και σύγχρονο καταφύγιο για κάθε συνετό επαγγελματία ασφαλιστή.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *