Κέρδη καταγράφουν πολλές ασφαλιστικές παρά την πτώση της παραγωγής ασφαλίστρων

Κερδοφορία αναμένεται να παρουσιάσει ή παρουσιάζει ένας σημαντικός αριθμός ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους , παρ ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών δείχνουν πτώση της παραγωγής στο 11,5 για το πρώτο πεντάμηνο του έτους .
Γεγονός που δείχνει ότι η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα συνεχίζει να λειτουργεί ικανοποιητικά δεδομένων των αναλογιών , της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων , και της οικονομικής κρίσης .
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Έρευνας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών «Οι διακυμάνσεις στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο πεντάμηνο του 2013» η διακύμανση από την αρχή του χρόνου δείχνει ότι η πτώση στην παραγωγή ξεκίνησε από ψηλά τον Ιανουάριο του 2013 στο -21,5% (έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012) και σταθεροποιήθηκε τον Μάιο σε χαμηλά επίπεδα στο -11,7%.
Μπορεί ο κλάδος ζωής να είναι αυτός με την μεγαλύτερη πτώση με εξαίρεση τις ασφάλειες υγείας που κινήθηκαν ανοδικά …αλλά αυτό είναι αναμενόμενο εκτιμούν παράγοντες της αγοράς με δεδομένο ότι έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, κάτι που φαίνεται και στις υψηλές μειώσεις της παραγωγής στις ασφάλειες που είναι συνδεδεμένες με επενδύσεις και στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Επιπλέον οι εταιρίες συνεχώς αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους στα προϊόντα τους στο κλάδο ζωής με πιο φθηνά και προσιτά προγράμματα.
Στον άλλο κλάδο των ζημιών που είναι και ο μεγαλύτερος κλάδος στην Ελλάδα η μείωση της παραγωγής σχετίζεται με διάφορους παράγοντες , όπως ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων , η πτώση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, η κατάθεση πινακίδων λόγω της υψηλής φορολογίας και του κόστους συντήρησης-κίνησης , οι μειώσεις των τιμολογίων από τον ανταγωνισμό και τις online και direct Πωλήσεις , η αύξηση του αριθμού των εταιριών με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών .
Ως προς τα κέρδη τώρα των εταιριών, αυτά προκύπτουν από την μείωση των ζημιών στο κλάδο των αυτοκινήτων λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων , του περιορισμού του κόστους πρόσκτησης από μείωση των προμηθειών προς τους πράκτορες , αλλά και τις online και direct πωλήσεις , καθώς και λόγω των εσωτερικών αναδιαρθρώσεων με περιορισμό των λειτουργικών εξόδων , την μείωση του προσωπικού κλπ
Ωστόσο οι παραπάνω παράγοντες λειτούργησαν αρνητικά για τους εργαζόμενους στο κλάδο είτε ως υπάλληλοι ( ήδη από την αρχή του χρόνου έχουν ανασταλεί οι άδειες λειτουργίας σε δύο εταιρίες) είτε ως διαμεσολαβούντες.
Ειδικά ,για τους διαμεσολαβούντες παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των απασχολούμενων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση ενώ περιορίστηκε σημαντικά τo περιθώριο κέρδους από τις μειώσεις των προμηθειών πρόσκτησης, αλλά και από τις online και direct πωλήσεις που εφαρμόζουν διάφορες εταιρίες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Θα ήταν πολύ θετικό κάποια στιγμή να αναφέρονται τα ονόματα των εταιριών, προκειμένου να προστατεύονται πελάτες & συνεργάτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *