Καθαρά κέρδη 1,9 δισ. Ευρώ για την Allianz για το γ’ τρίμηνο του έτους

Στα 1,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Allianz για το γ’ τρίμηνο του έτους. 

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 33,4 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 3 δισ. ευρώ, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις των κλάδων Ζωής/Υγείας και Διαχείρισης Ενεργητικού αντιστάθμισαν τα μειωμένα έσοδα από τον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων. 

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του εν λόγω κλάδου αυξήθηκαν πάνω από 6% στα 13,2 δισ. ευρώ την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2019, πλην όμως τα κέρδη από underwriting επηρεάστηκαν αρνητικά από την μικρότερη συνεισφορά των δραστηριοτήτων από run-off. Ο συνδυασμένος δείκτης του ομίλου αυξήθηκε κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 94,3% στο τέλος Σεπτεμβρίου από 93,1% ένα χρόνο πριν.

«Για άλλη μια φορά, η Allianz πέτυχε πολύ εύρωστα αποτελέσματα σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε υπερήφανοι που τόσο πολλοί πελάτες εμπιστεύονται τα προϊόντα και το brand μας. Είμαστε σε τροχιά να επιτύχουμε τον στόχο μας για τα λειτουργικά κέρδη φέτος, παρά την αύξηση των λετουργικών προκλήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Bate. 

Ο δείκτης φερεγγυότητας κατά  Solvency II μειώθηκε κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα επίπεδα του τέλους 2018 και διαμορφώθηκε στο 202%, παραμένοντας ωστόσο πολύ πάνω από τον ελάχιστο στόχο του 180%.

Σχολιάζοντας την απόδοση του κλάδου περιουσίας-ατυχημάτων στο εννεάμηνο, ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Allianz Giulio Terzariol δήλωσε «ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται στην πορεία των εσόδων. Η ανάληψη κινδύνων παραμένει πειθαρχημένη και επωφελούμαστε από μια υγιή δυναμική όσον αφορά στα έσοδα, που λειτουργεί υποστηρικτικά για την κερδοφορία μας». Ο κ.  Terzariol έκανε ειδική μνεία στην δυναμική ανάπτυξη του κλάδου Υγείας/Ζωής, όπου η παρούσα αξία των νέων ασφαλίστρων αυξήθηκε πάνω από 20% στα 1,6 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Allianz για λογαριασμό τρίτων αυξήθηκαν κατά 90 δισ. ευρώ και ανήλθαν στα 1,68 τρισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, όπως και τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια που ανήλθαν στα 2,28 τρισ. ευρώ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *