Καθαρά κέρδη € 322 εκατομμύρια ανακοίνωσε ο Όμιλος Groupama για το 2016

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Γαλλικός Ασφαλιστικός Όμιλος Groupama για το 2016 ,τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανέρχονται στα € 322.000.000 μειωμένα κατά 12,5%, από € 368 εκατομμύρια το 2015
Τα αποτελέσματα αυτά επηρεάζονται, σύμφωνα με τον Όμιλο, από το δύσκολο περιβάλλον λόγω των χαμηλών επιτοκίων αλλά και από την αύξηση των αποζημιώσεων που οφείλονται σε καταστροφές που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες στη Γαλλία.
Όπως, προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 ο δείκτης φερεγγυότητας ήταν 289% και τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά + 6,5% σε 8,8 δις €
«Χάρη στην αυστηρή διαχείριση των κινδύνων μας, το 2016 τα αποτελέσματά μας παρέμειναν ισχυρά, παρά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των αποζημιώσεων στις καλλιέργειες και τις άνω του μέσου όρου αξιώσεις για σωματικές βλάβες.
Αυτό αποδεικνύει τη σταθερότητα των μεγεθών του Ομίλου, τα οποία συνεχώς ενισχύουμε με την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων και την επένδυση μας στις ψηφιακές λύσεις που αναγνωρίζονται ως από τις καλύτερες στην αγορά. “, δήλωσε ο Thierry Martel, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama SA.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *