Καθησυχάζουν και περιμένουν Ελληνική “βοήθεια” για την σωτηρία της City Insurance Ρουμανίας

Η ρυθμιστική αρχή της  ασφαλιστικής αγοράς της Ρουμανίας λέει ότι η προβληματική ασφαλιστική εταιρία της Χώρας City  Insurance μπορεί να επιβιώσει αν  δεν υπάρξει πανικός.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Ρουμανικής οικονομικής ιστοσελίδας romania-insider.com επισημαίνοντας τα παρακάτω: 

Για να επιβιώσει  η προβληματική  Ρουμανική ασφαλιστική εταιρία , είναι σημαντικό οι διαμεσολαβητές να μην σταματούν να πωλούν αστικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ενώ το Ολλανδικό επενδυτικό όχημα I3CP, που χρηματοδοτείται κυρίως με ελληνικά χρήματα, δεν απορρίπτει σχέδια για πλήρη αγορά της εταιρίας Vivendi International, που έχει την πλειοψηφία των μετόχων της City Insurance . Το ίδιο μήνυμα είχε εκφραστεί  από την πρώην διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρίας.

Με την αναστολή ολόκληρης της διοίκησης και των μετόχων της να στερούνται των δικαιωμάτων τους, η City Insurance, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στη Ρουμανία, εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να ανακάμψει, παρά το έλλειμμα κεφαλαίου άνω των 170 εκατ. Ευρώ που προσδιορίστηκε σε έκθεση της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) ), σύμφωνα με το Economica.net.

Η ASF έθεσε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρουμανίας City Insurance (μερίδιο αγοράς 20%), υπό εξωτερική διαχείριση και επέβαλε άνευ προηγουμένου πρόστιμα στη διοίκηση της εταιρίας αυτόν τον μήνα. 

Η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης από τον ρουμάνο ιδιοκτήτη της Dan Odobescu σε μια ολλανδική εταιρία (I3CP).

Εδώ να σημειώσουμε ότι  τα προβλήματα στην City Insurance έφεραν αναστάτωση και στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά αφού έχει δραστηριότητα στην χώρα στην ασφάλιση αυτοκινήτων με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΠΥ).

Από πηγές της αγοράς γίνεται λόγος για 120- 180.000 οχήματα από την Ελλάδα να είναι ασφαλισμένα στην City Insurance , κυρίως επαγγελματικά όπως ταξί, φορτηγά, και ενοικιαζόμενα IX (Εταιρίες Ενοικίασης Αυτοκινήτων) .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *