Και τώρα μόνο οι Κινέζοι ….”φαβορί” για την Εθνική Ασφαλιστική. Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Επανάληψη του διαγωνισμού για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής ,εκεί που σταμάτησε όταν κρίθηκε προτιμητέα η Exin, περίπου πριν ένα χρόνο, για να κηρυχθεί έκπτωτη πριν λίγες μέρες όταν δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα κεφάλαια για την προσφορά της εξαγοράς, σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα.
Τώρα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί χωρίς την Exin και με διαγωνιζόμενους την Fosun, και δύο ακόμη κοινοπραξίες την Gongbao και την Wintime.
Όπως είναι γνωστό η Fosun είχε την δεύτερη καλύτερη προσφορά από την Exin με 620 εκατ. Ευρώ και είχε πρόσφατα δημόσια δηλώσει ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται και εφόσον η Exin δεν τα καταφέρει.
Ετσι τώρα στο σχεδιασμό της πωλήτριας τράπεζας είναι να ανοίξει εκ νέου data rooms, που οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι του αρχικού διακανονισμού θα λάβουν στοιχεία με τα νέα οικονομικά δεδομένα της ασφαλιστικής, προκειμένου να επανακαταθέσουν και τις προσφορές τους.

Στο μεταξύ επίθεση στη διοίκηση της ΕΤΕ και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η παράταξη “Ανεξάρτητη Κίνηση” των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με ανακοίνωση που έχει τίτλο “Το Δις Εξαμαρτείν Ουκ Ανδρός Σοφού” η συνδικαλιστική παράταξη “Ανεξάρτητη Κίνηση” επιτίθεται στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και τους μέχρι σήμερα χειρισμού της . Παράλληλα, μέσο της σχετικής ανακοίνωσης η συνδικαλιστική παράταξη εξαπολύει “βολές” και κατά της κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου . Διαβάστε το παρακάτω το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης :

ο Δις Εξαμαρτείν Ουκ Ανδρός Σοφού
Συνάδελφοι,
Σε προφητική εξελίσσετε η ανακοίνωση της παράταξής μας ‘’ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ΄΄ όταν πριν από αρκετούς μήνες , είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι το εγχείρημα του ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κινείται σε αχαρτογράφητα νερά. Θα σας υπενθυμίσουμε επίσης, μεταξύ των άλλων ,την εξής παράγραφο:
‘’ Υπάρχουν πατριώτες και εφιάλτες, υπάρχουν Έλληνες και ανθέλληνες, υπάρχουν ιδεολόγοι και πλιατσικολόγοι, τέτοιους συναντάμε παντού, στα κόμματα, στα κέντρα εξουσίας, στους χώρους εργασίας, στους συνδικαλιστικούς φορείς κ.λπ. και ενώ ξεκινάμε με οράματα στο τέλος έρχονται τα δράματα και είναι όλοι τους για κλάματα. ‘’
Πράγματι κύριοι της διοίκησης της ΕΤΕ , είστε όλοι σας για κλάματα τώρα που έρχονται τα δράματα, όχι μόνο για το φιάσκο της εξέλιξης της υπόθεσης, όχι μόνο για τους κάκιστους χειρισμούς σας και την εν γένει ανεπάρκεια και προχειρότητα σας, αλλά κυρίως για την τραγική σας απόφαση να δωρίσετε την ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας.
Σας είχαμε ακόμα προειδοποιήσει , με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι επειδή δεν πουλάτε ούτε το ιδιόκτητο διαμέρισμά σας, αλλά ούτε και τα χωράφια που σας άφησε ο Μπαμπάς σας, η τα πολυτελή αυτοκίνητά σας, ΑΛΛΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, να είστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές και στις διαδικασίες που θα ακολουθήσετε στην ανεύρεση των δωρεοδόχων και ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Δεν μας ακούσατε και στην μεγάλη παραζάλη σας, να σπρώξετε άρον άρον την εταιρία μας ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ξαμολήσατε τα πουλέν σας, εντός και εκτός χώρας για να ολοκληρώσουν το έγκλημά σας.
Πουλέν όμως, που αποδείχθηκαν ΔΟΥΛΕΝ και εθελόδουλοι σε ξένα και αφερέγγυα συμφέροντα.
Τίθενται πλέον σοβαρότατα ερωτήματα, που ζητούν απαντήσεις ,από κυβέρνηση ,τράπεζα και κάθε εμπλεκόμενο φορέα ,που πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια εκποίησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
1.Ποιός θα πληρώσει τον μακροχρόνιο διασυρμό της εταιρίας μας και την οικονομική ζημιά που υπέστη από τις ενέργειες σας;
2.Υπάρχει η όχι εγγυητική επιστολή στον φάκελο της αγοραπωλησίας και ποιο το τίμημα αυτής σε περίπτωση κατάπτωσης; Διότι κάποιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν προέβλεπε την κατάθεση εγγυητικής επιστολής, με συνέπεια να παίζει μπάλα μόνος του για μήνες ο Ματ Φέρφιλντ μετά των λοιπών φίλων και συγγενών, αφήνοντας την τράπεζα στο περιθώριο των εξελίξεων.
Αν τα πιο πάνω ισχύουν ,τότε μιλάμε για τεράστιο ατόπημα, με ανυπολόγιστες ευθύνες της διοίκησης της ΕΤΕ, που εκθέτει ανεπανόρθωτα ολόκληρο τον όμιλο και ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά ,ποιοι και γιατί πήραν αυτές τις αποφάσεις;
3.Αληθεύει ότι στον φάκελο υπάρχουν και άλλα σοβαρότατα κενά; Γιατί τόσο καιρό η τράπεζα τηρεί σιγή ιχθύος;
4.Στην διαδρομή του φακέλου Τράπεζα Ελλάδος –ΕΤΕ << μήπως το όχημα έχανε λάδια;>>
5.Υπάρχει «παραβάν», πού οδηγεί σε περαιτέρω μείωση την σημερινή αξία της δωροεπιταγής τιμή όμως προκλητικά δελεαστική ,σε επόμενους υποψήφιους αγοραστές ;
Γιατί εάν παίζει το σενάριο, της πλήρους απαξίωσης της εταιρίας, τότε πλέον μιλάμε για ΚΑΤΟΧΙΚΗ δωροεπιταγή, χωρίς αντίκρισμα.
Σε αυτό το ενδεχόμενο τα πράγματα σοβαρεύουν δραματικά…….. Δεν θα επεκταθούμε αυτήν την στιγμή περαιτέρω, αλλά θα αφήσουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις των ΔΩΡΗΤΩΝ.
Θέλουμε όμως να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με όσο περισσότερη σοβαρότητα μπορεί να αντλήσει, η όποια πλευρά εμπλέκεται, στην υφαρπαγή της εταιρίας μας. Ματαιώστε άμεσα κάθε νέα προσπάθεια αλλαγής στο ιδιοκτησιακό μας περιβάλλον.
ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ και στην περίπτωση που συμβεί σημαίνει σκοπιμότητα .
6. Η συνεργασία σας ,με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους επενδυτικούς οίκους, Morgan Stanley και Goldman sachs που εσείς επιλέξατε , θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ;
Με δεδομένο μάλιστα ,τις αποτυχημένες τους επιλογές ,όπου οι υποψήφιοι επενδυτές, εκτός όλων των άλλων, βρέθηκαν να αλληλομηνύονται και στην συνέχεια να μετατρέπονται σε ΛΑΓΟΥΣ….
Τέτοια όμως φαινόμενα αποτελούν κωμικοτραγικές καταστάσεις , όπου το όλο σκηνικό θυμίζει από Ελληνικό κινηματογράφο την πετυχημένη ατάκα,΄΄στρίβειν δια του αρραβώνος.΄΄
7.Με ποιο δικαίωμα κύριοι, σπρώχνετε στα ξένα συμφέροντα την εταιρία μας ,που αποτελεί το φιλέτο της ασφαλιστικής αγοράς; Οι Έλληνες πολίτες, χρηματοδότησαν αδρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις για την διάσωση των τραπεζών, προκειμένου να μη βγάζετε στο σφυρί , αυτά που ο λαός πλήρωσε για να σωθούν και όχι για να ξεπουληθούν.
Ποιοι όμως κρύβονται πίσω από την συρρίκνωση και τον αφελληνισμό του μεγαλύτερου τραπεζοασφαλιστικού ομίλου της χώρας; Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν απαντήσεις.
Με αφορμή λοιπόν τα προαναφερόμενα ρωτάμε
α) Τι κάνει η κυβέρνηση με όλα αυτά που συμβαίνουν;
β) Τι απαντάει στις ερωτήσεις διαφόρων βουλευτών;
γ) Το οικονομικό επιτελείο γιατί είναι άφαντο;
Εκτός αν απουσιάζουν, επειδή λιάζονται κι αυτοί, τώρα που ανοίγει ο καιρός. Ας προσέξουν όμως ,να μη το παρακάνουν με την ηλιοθεραπεία και τους βρούνε οι επόμενες εκλογές παραμαυρισμένους……… ή καμένους !!!
Όσον αφορά την διοίκηση της ΕΤΕ και ιδιαίτερα τον Κο Φραγκιαδάκη ,τους καλούμε για άλλη μια φορά να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά, πριν να είναι πολύ αργά ……….
Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, και την τοποθέτηση στην Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, στελεχών που να αναπτύξουν τον όμιλο ,να στηρίξουν τις θυγατρικές εταιρίες τους και να τον βγάλουν από το τέλμα και τα αδιέξοδα, που η σημερινή διοίκηση έχει οδηγήσει.
Ζητάμε επίσης εισαγγελική παρέμβαση και δικαστική έρευνα , στο εγχείρημα της Διοίκησης της ΕΤΕ, σχετικά με την αγοραπωλησία της Εθνικής ασφαλιστικής, προκειμένου να βγούνε όλα στο φως και να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν ,όσο ψηλά κι αν βρίσκονται….
Ζητάμε παράλληλα να ελεγχθεί και η Διοίκηση της ETE, αν είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες- ενδελεχείς ελέγχους και στην τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προτού αποδεχθεί τις προσφορές των υποψήφιων αγοραστών, ώστε να διασφαλίσει σοβαρούς, αξιόπιστους και
καθαρούς επενδυτές .
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά ,όσα κόμματα και βουλευτές μας στηρίζουν στον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα να καλέσουμε τούς εργαζόμενους να μας εμπιστευθούν και να στηρίξουν την προσπάθειά μας ,να παραμείνει η εταιρία μας ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *