Κακοκαιρία Daniel – Μόνο το 10% των ζημιών σε αυτοκίνητα θα αποζημιωθούν από ασφαλιστικές εταιρίες, κάτω από 10% και οι ασφαλισμένες κατοικίες

Ο  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μιλώντας σήμερα στην εκπομπή  «Συνδέσεις» της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ)  αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στο θέμα των ασφαλιστικών αποζημιώσεων για αυτοκίνητα και κατοικίες στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Μιλώντας για την αποζημίωση των οχημάτων, επαγγελματικών και ιδιωτικών, επισήμανε ότι όποιος έχει ασφάλεια από φυσικές καταστροφές θα αποζημιωθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Το ζήτημα, όπως είπε, είναι ότι στη Θεσσαλία ο αριθμός των οχημάτων που καλύπτεται για ζημιές από πλημμύρες είναι κάτω από 10% εξηγώντας ότι μόνο «το 10% των οχημάτων που καταστράφηκαν μπορούν να αποζημιωθούν από τις εταιρείες».

«Κάθε όχημα για να μπορέσει να αποζημιωθεί θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο έγγραφο της Πυροσβεστικής που δηλώνει τι συνέβη. Ακόμα και αυτό που χάθηκε αποζημιώνεται», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις τις κατοικίες και σε αυτόν τον τομέα το ποσοστό των ασφαλισμένων δεν ξεπερνάει το 10%. «Ασφαλίζονται υποχρεωτικά όσα είναι (υποθηκευμένα) στην τράπεζα. 

Το θέμα, όπως είπε, δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των επιχειρήσεων αλλά και οι εργαζόμενοι. «Η ζημιά που φαίνεται στον θεσσαλικό κάμπο εκ πρώτης όψεως ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια για τις ασφαλιστικές με τόσο λίγους ασφαλισμένους» αποκάλυψε ο κ. Χατζηθεοδοσίου με το 80% των αποζημιώσεων να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μιλώντας για την ανάγκη της ασφάλισης εξήγησε ότι στη Φλόριντα και στην Καλιφόρνια, το 80% των πληγέντων αποζημιώθηκε από τις ασφαλιστικές, στη Γερμανία το 75% ενώ στην Ελλάδα μόλις το 10%.

Πηγή ertnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *