“Καλό φθινόπωρο” με πρόστιμα στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα …ετοιμάζει η ΑΑΔΕ

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Πιο κοντά από ποτέ είναι μια νέα ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ της ΑΑΔΕ και της βάσης δεδομένων των ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιριών, μέσα στο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την φορολογική αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πρόκειται για τον ετήσιο έλεγχο, που σύμφωνα με διαρροές είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Μάιο, ωστόσο λόγω των απανωτών εκλογικών διαδικασιών δεν υλοποιήθηκε. 

Εφόσον αυτός ο έλεγχος πραγματοποιηθεί θα είναι ο δεύτερος μετά από αυτό που είχε γίνει τον Μάιο του 2018. Τότε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ είχαν εντοπιστεί 385.000 πιθανά ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Σε αυτούς είχαν στα σταλεί πρόστιμα μέσω Taxisnet τα οποία έπρεπε να πρώτα να πληρώσουν και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος, για να αποφύγουν νέα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.

Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς πλήρωσαν τα πρόστιμα και στη συνέχεια ασφαλίστηκαν.

Δείτε σχετικό θέμα για το τι ισχύει για τα ανασφάλιστα και τα πρόστιμα:

Ανασφάλιστο όχημα, πρόστιμα, κυρώσεις, ηλεκτρονική διασταύρωση.Ερωτήσεις – Απαντήσεις. Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις

Πόσα είναι τα ανασφάλιστα;

Με δεδομένο ότι έχει πάνω από ένας χρόνος να υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση είναι άγνωστος ο αριθμός των κυκλοφορούντων ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με ένα πίνακα που ανάρτησε χθες, στο facebook, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, προκύπτει ότι μέσα στο πρώτο 7μηνο του 2019 προστέθηκαν 235.000 οχήματα στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων.Αριθμός που σαφώς είναι μεγαλύτερος από τις νέες ταξινομήσεις οχημάτων ( καινούργια αυτοκίνητα) 

Δείτε σχετικό θέμα:

Αυξήθηκε κατά 235.000 ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μέσα στο πρώτο 7μηνο του 2019



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *