Καμπανάκι από την EIOPA για τις ασφαλιστικές εταιρίες με έδρα Αγγλία και Γιβραλτάρ, λόγω Brexit


Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) εξέδωσε γνώμη σχετικά με τη συνέχιση της ασφάλισης σε σχέση με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη γνωμοδότηση, κάλεσε τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να λάβουν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια των διασυνοριακών ασφαλιστικών συμβάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο (ΕΟΧ30) μετά την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η EIOPA παρακολουθεί στενά τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ιδίως των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και του Γιβραλτάρ με διασυνοριακές δραστηριότητες στις χώρες του ΕΟΧ30. Οι ασφαλιστές με τη μεγαλύτερη διασυνοριακή δραστηριότητα στις χώρες του ΕΟΧ30 έχουν αναλάβει δράση και εφαρμόζουν μέτρα έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα 124 επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Γιβραλτάρ με διασυνοριακές δραστηριότητες στις δικαιοδοσίες ΕΟΧ30 δεν διαθέτουν ή δεν διαθέτουν επαρκή σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη διασφάλιση της συνέχειας των υπηρεσιών σε περίπτωση απόσυρσης χωρίς συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέσω της παρακολούθησης του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και ιδίως λόγω της φύσης και της κλίμακας της υπό εξέταση επιχείρησης, η αξιολόγηση της EIOPA είναι ότι το ζήτημα της συνέχειας των υπηρεσιών δεν δημιουργεί κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ωστόσο, η EIOPA θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και να αξιολογεί τους πιθανούς κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότηταςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *