Καναδοί επενδυτές αγόρασαν το ποσοστό της Third Point LLC στην Hellas Direct

Με επικεφαλής τους Paul Desmarais III (Εκτελεστικό Πρόεδρο) και Adam Felesky (Διευθύνοντα Σύμβουλο), η Portag3 αύξησε την επένδυσή της αγοράζοντας το μειοψηφικό μερίδιο που κατείχε προηγουμένως η Third Point LLC.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής ο Adam Felesky, μαζί με την εταίρο της Portag3 στο Παρίσι Hélène Falchier, θα γίνουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellas Direct. Η Hélène Falchier μετακινήθηκε πρόσφατα στην Portag3 από τη γαλλική ασφαλιστική εταιρία CNP Assurances SA, όπου ηγήθηκε μίας σειράς επενδύσεων ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων του ομίλου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Portag3 θα εμβαθύνει την εμπλοκή της στην Hellas Direct, μεγαλώνοντας το μερίδιό της και αυξάνοντας τη συμμετοχή στις λειτουργίες μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το δίκτυο παγκόσμιων επενδυτών της Portag3, που διαχειρίζεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε ασφάλειες, τραπεζικά και προσωπικά δάνεια, για να μας οδηγήσει σε νέα ύψη. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώσουμε μία σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες, θα επεκτείνουμε το τοπικό μας αποτύπωμα και θα διευρύνουμε την προσφορά μας προς τους καταναλωτές», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, Executive Director της Hellas Direct.

Ιδρυμένη από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs που είδαν μία ευκαιρία να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά ενώ η χώρα εισερχόταν στη βαθύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης εποχής, η Hellas Direct είναι μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Portag3 είναι ένας early-stage επενδυτής, αφιερωμένος στη στήριξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων, παγκόσμιων εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που εργάζονται προς όφελος όλων των καταναλωτών. Σχηματισμένη αρχικά το 2016 ως μέρος του οικοσυστήματος της Power Financial Corporation σε συνεργασία με τις Great-West Lifeco Inc. και IGM Financial Inc., η Portag3 έχει υποδεχθεί από τότε εξωτερικούς επενδυτές ώστε να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο, διασυνδεδεμένο fintech οικοσύστημα, το οποίο ενισχύει με επιτυχία portfolio εταιρίες, μοιράζεται βασικά στοιχεία της αγοράς, και αξιοποιεί τη συλλογική δύναμη διανομής για την προώθηση της καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η Portag3 έχει παρουσία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Πηγή : ΠολίτηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *