Κατάθεση πινακίδων ή ασφάλιση το δίλημμα των κατόχων ανασφάλιστων ΙΧ

Σε έρευνα αγοράς, αλλά και στο δίλημμα αν θα καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, για να αποφύγουν την δαγκάνα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα ΙΧ, είναι οι κάτοχοι ανασφάλιστων αυτοκινήτων.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς παρατηρείται κινητικότητα στις ασφαλιστικές πρακτορεύσεις μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης του σχετικού νόμου για πρόστιμα σε όσους έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο μετά τις 15 Απριλίου.
Ωστόσο υπάρχουν και κάτοχοι ΙΧ που σκέπτονται να προχωρήσουν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας , παρ ότι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 , ώστε να αποφύγουν προσωρινά την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος .
Όπως διευκρινίστηκε και από το υπουργείο Οικονομικών , τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχουν πινακίδες , έστω και σε ακινησία , προκειμένου οι κάτοχοι τους να αποφύγουν τα πρόστιμα , σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο πλαίσιο, από τις 14 Απριλίου, οι ποινές θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα.

“Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις: α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *