Καταγγέλλουν την εγκατάλειψη των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ

Για ξεπούλημα των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας, καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.
Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν :
«Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι εκροές των ασφαλισμένων, είτε για εξέταση, είτε για διαγνωστικές εξετάσεις – εκτός των δομών του ΕΟΠΥΥ – στοιχίζουν ακριβά και είναι ασύμφορες. Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ είναι το ανάχωμα των τιμών στην αγορά των υπηρεσιών από ιδιώτες, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση και οικονομικό μαρασμό.
Ο κάθε νοικοκύρης θα φρόντιζε πρώτα να αξιοποιήσει τις δομές του και μετά να κάνει την όποια μεταρρύθμιση. Με την μή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς μηχανοργάνωση και με την διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι Μονάδες Υγείας να μην έχουν την προσβασιμότητα που όφειλαν να έχουν.
Οι ασφαλισμένοι ήδη έχουν βάλει βαθιά το χέρι την τσέπη και είναι βέβαιο πως θα το βάλουν ακόμη περισσότερο.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των Δημόσιων Δομών και να είναι σίγουροι ότι θα το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση.
Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί η πρόσβαση των ασφαλισμένων στις δομές υγείας, που ουσιαστικά καταργεί και την φαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς οι εργαστηριακοί με τις μελέτες και τις προτάσεις μας για τα εργαστήρια, έχουμε βάλει πλάτη και το Υπουργείο οφείλει να αξιοποιήσει τις εργασίες μας. Είμαστε παρόντες.
Η κυβερνητική πολιτική διαλύει την δημόσια υγεία απαξιώνοντας τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία.
Ζητάμε ικανή χρηματοδότηση των δομών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ενίσχυση με ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και αξιοποίηση και ενίσχυση των εργαστηρίων (μικροβιολογικά, ακτινολογικά, οδοντοτεχνικά)με απρόσκοπτη και διαρκή τροφοδοσία με υλικά, αντιδραστήρια και αναλυτές.
Είμαστε υπέρ μια μεταρρύθμισης που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Πρέπει όμως να δούμε και τους πληθυσμούς σε αστικές – νησιωτικές περιοχές καθώς και απομακρυσμένες, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην αισθάνονται παραμελημένοι.
Αξιοποίηση όλων των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αξιοποίηση όλου του προσωπικού, ιατρικού και υγειονομικού και ενίσχυσή του.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *