Καταγγελία για ασφάλιση οχημάτων σε εταιρία με καθεστώς ΕΠΥ στην Ελλάδα, στο δήμο Μεσολογγίου

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στο δήμο Μεσολογγίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχετικά με την ασφάλιση οχημάτων και μηχανημάτων σε μεσιτική ασφαλιστική εταιρία που εκπροσωπεί ασφαλιστική εταιρία με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΥΠ)
Δείτε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα documentonews.gr

Ο κ. Κατσούλης καταγγέλλει επίσης ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου με απόφασή του ανέθεσε την ετήσια ασφάλιση οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου όχι σε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά σε εταιρεία η οποία εκπροσωπεί στη χώρα μας αλλοδαπούς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.
Με την υπ’ αριθμ. 3861 απόφαση δημάρχου ανατέθηκε στις 8 Μαρτίου 2018, αντί του ποσού των 11.068,00 ευρώ, η «ετήσια ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» στην εταιρεία «NEQUS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
«Η εταιρεία NEQUS δεν είναι η ίδια ασφαλιστική εταιρεία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σάιτ της “ιδρύθηκε το 2014 εκπροσωπώντας στην Ελλάδα αλλοδαπούς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ιδιωτικής ασφάλισης”. Διαμεσολαβεί δηλαδή σε ξένους ασφαλιστικούς ομίλους και εκείνοι αναλαμβάνουν την ασφάλιση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο μεσίτης και επιμέρους τμήμα ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα το Κατάρ, της Qatar Insurance Company, αφού οι δυο εταιρείες εμφανίζονται με την ίδια διεύθυνση στην Αθήνα» λέει στο Documento ο κ. Κατσούλης και προσθέτει: «Γιατί επιλέχθηκε η ανάθεση και όχι ο διαγωνισμός της ασφάλισης του στόλου των οχημάτων του δήμου; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η εν λόγω μεσιτική εταιρεία, έστω και μέσω της ανάθεσης και όχι μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα; Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της μεσιτικής εταιρείας στην περιοχή μας; Πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου από μια εταιρεία η οποία δεν είναι μέλος και δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το σύνολο των κανόνων λειτουργίας των εταιρειών που συμμετέχουν στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος;».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *