Καταγγελία ΕΜΔΥΔΑΣ: Έστειλαν στο ΚΕΑΟ ανύπαρκτες οφειλές Μισθωτών Μηχανικών

Το χάος του «e ΕΦΚΑ» συνεχίζεται. Εκδόθηκαν Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής και έστειλαν στο ΚΕΑΟ ανύπαρκτες οφειλές Μισθωτών Μηχανικών αναφέρει ανακοίνωση της Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ και επισημαίνει τα παρακάτω:

Όπως έχουμε ενημερώσει με πλήθος ανακοινώσεων μας τα προβλήματα μας με τις λανθασμένες οφειλές δεν έχουν τελειωμό. Το πιο πρόσφατο «κατόρθωμα» του ΕΦΚΑ, αφορά στην έκδοση «Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλής» για τις λανθασμένες οφειλές που μας έχουν χρεώσει και ακόμη δεν έχουν διορθώσει.
Συγκεκριμένα κατά την είσοδο μας στο efka.gov.gr στις εισφορές Μη Μισθωτών (που δε θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου) βγάζει το κάτωθι μήνυμα :
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητέ/η ασφαλισμένε/η, Σας ενημερώνουμε ότι για ληξιπρόθεσμες οφειλές σας έχουν εκδοθεί Π.Β.Ο και έχουν ήδη βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ.
Στο εξής η εξόφλησή τους θα πραγματοποιείται με κωδικό εντολής πληρωμής (ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ) που θα σας χορηγηθεί αφού πιστοποιηθείτε εκ νέου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ. Ο κωδικός πληρωμής που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα πλέον θα εξοφλεί μόνο μη βεβαιωμένες οφειλές ΕΦΚΑ.»
Στις περιπτώσεις που έχουμε υπόψη αφορούν «οφειλές» από την εκκαθάριση του έτους 2019, οι οποίες έχουν μοιραστεί σε δόσεις και σταδιακά καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Φυσικά έχουν προστεθεί και «προσαυξήσεις» επί των ανύπαρκτων «οφειλών».
Είναι προφανές ότι οι «οφειλές» αυτές που κανείς στον ΕΦΚΑ δε μπορεί με βεβαιότητα να πει πως και από πού προκύπτουν (από κάποια ανύπαρκτη «επιχειρηματική δραστηριότητα» στις περισσότερες περιπτώσεις) δημιουργούν προβλήματα ασφαλιστικής ενημερότητας σε χιλιάδες ασφαλισμένους μισθωτούς μηχανικούς. Το δε ΚΕΑΟ, αν δε διορθωθούν άμεσα θα προχωρήσει σε κατασχέσεις.
Ενημερώνουμε ότι τον Ιούλιο του 2021 ως ΕΜΔΥΔΑΣ συναντηθήκαμε με δύο από τους Υποδιοικητές του ΕΦΚΑ (Βαρβέρη Αλέξανδρο και Παγώνη Νικόλαο) και τους ενημερώσαμε σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα (αλλά και για το τεράστιο θέμα με τις συντάξεις) και αναμένουμε τις πράξεις τους για την επίλυσή του.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *