Καταδίκες για υπεξαιρέσεις χρημάτων σε υπάλληλο ασφαλιστικής και εισπράκτορα ασφαλιστικού γραφείου

Για υπεξαίρεση καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας άνδρας που εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρία, και δεν απέδωσε τα χρήματα από πλήθος ασφαλιστηρίων συμβολαίων που είχε συνάψει, για διάστημα 1,5 χρόνου. Το δικαστήριο, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, μετατρεψιμη σε χρηματική, προς 5 ευρώ για την κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα να καλείται να καταβάλει ποσό 18.000 ευρώ σε 36 δόσεις.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, παραδέχθηκε ότι δεν είχε καταβάλει στην ασφαλιστική εταιρεία τις εισπράξεις από τα συμβόλαια, επικαλούμενος αδυναμία λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης.
Όπως είπε, δεν είχε σκοπό να υπεξαιρέσει τα χρήματα, αλλά έκλεισαν ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν και αναγκάστηκε να καλύψει ο ίδιος τους πελάτες με δικά του χρήματα, ανέφερε στο δικαστήριο.
Να σημειωθεί ότι παρόμοια υπόθεση, αλλά με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο, εκδικάστηκε πρόσφατα από το ίδιο δικαστήριο. Πρώην εισπράκτορας μεγάλου ασφαλιστικού γραφείου της περιοχής, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία ότι είχε υπεξαιρέσει ποσό άνω των 200.000 ευρώ, από ασφαλιστήρια συμβόλαια που δεν είχε αποδώσει στην εταιρεία.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, είχε υπογράψει και σχετικό έγγραφο – βεβαίωση οφειλής που του είχε προσκομίσει η ασφαλιστική εταιρεία. Ο ίδιος, απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εισέπραξε αυτό το ποσό, γιατί πολλοί πελάτες του, δεν τον είχαν πληρώσει.
Πηγή: pelop.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *