“Καταιγίδα ” εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο μέσα στο 2021

Το φαινόμενο των εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο σε Ευρώπη και Αμερική μέσα στην χρονιά που διανύουμε αναμένεται να είναι  πιο έντονο απ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι επανακαθορίζουν τις πολιτικές τους για τις επενδύσεις τους και την παρουσία τους σε διάφορες χώρες αλλά και τους  κλάδους στους οποίους δίνουν προτεραιότητα.

Στην Ευρώπη υπάρχει υπάρχει έντονη κινητικότητα από την προηγούμενη χρονιά και ορισμένα deals άρχισαν να ανακοινώνονται στο τέλος του προηγούμενου έτους και μέσα στους δύο πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

Ένα από αυτά ήταν και της Generali με την AXA στην  Ελλάδα που η πρώτη εξαγόρασε την μονάδα της δεύτερης η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

Επίσης είδαμε την Βρετανική AVIVA να κάνει μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους  πολλά deals πώλησης ευρωπαϊκών της μονάδων σε Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία.

Η Ολλανδική NN, επίσης, ανακοίνωσε την πώληση της μονάδα της στην γειτονική Βουλγαρία.

Ενώ το Bloomberg προ ημερών δημοσίευσε πληροφορίες ότι η MetLife είναι σε αναζήτηση αγοραστών των μονάδων της σε Ελλάδα, Πολωνία, Ουκρανία.

Όλα αυτά δείχνουν ότι στην μετά Covid-19 εποχή θα αλλάξει ριζικά ο χάρτης με τις ασφαλιστικές εταιρίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *