Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας και έρχονται ηλεκτρονικές κάρτες υγείας

Στις ηλεκτρονικές κάρτες υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία που είναι χρήστες υπηρεσιών υγείας θα προχωρήσει η κυβέρνηση καθώς σχετικό μέτρο που εφαρμόζεται πιλοτικά στον ΟΠΑΔ απέφερε θετικά αποτελέσματα.
Στο μεταξύ στο σχέδιο της αντικατάστασης των βιβλιαρίων υγείας από τους ασφαλισμένους με τις ηλεκτρονικές κάρτες εντάσσεται και η ανακοίνωση του ΙΚΑ ότι θα προχωρήσει σε φυσική απογραφή όλων των δικαιούχων υπηρεσιών υγείας τους προσεχείς μήνες
Ειδικότερα για το δημόσιο ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου πραγματοποιεί πέραν της Θεώρησης των βιβλιαρίων και ηλεκτρονική Απογραφή όλων των ασφαλισμένων. Η διαδικασία της Απογραφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη έως και την 31η Οκτωβρίου 2013 έχει ως εξής:
Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών απογράφουν τους υπαλλήλους τους και θεωρούν τα βιβλιάρια αυτών και των ανήλικων τέκνων τους, των οποίων η θεώρηση δεν απαιτεί προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (πχ πιστοποιητικά σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις, Ε1 κοκ). Το πλήθος των ασφαλισμένων που οφείλει να προσέλθει στα καταστήματα του Οργανισμού αφορά σε θεωρήσεις βιβλιαρίων έμμεσων μελών των εν ενεργεία ασφαλισμένων, για τα οποία απαιτείται προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (ενήλικα τέκνα που δικαιούνται ασφάλισης, σύζυζοι κλπ).
Το έργο αυτό που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2013 έχει ολοκληρωθεί στο 77%.
Επιπλέον, η Απογραφή-Θεώρηση των συνταξιούχων ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς και των έμμεσων μελών αυτών πραγματοποιείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού και στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Η Απογραφή – Θεώρηση των βιβλιαρίων των συνταξιούχων του Δημοσίου ξεκίνησε τον Ιούνιο 2013. Το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 35%.
Εως σήμερα έχει υλοποιηθεί το 65% του συνολικού έργου της Απογραφής του συνόλου των ασφαλισμένων (εν ενεργεία, συνταξιούχων και έμμεσων μελών).Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *