Κατασχέσεις μαμούθ για την απάτη στην Ιταλική ασφαλιστική εταιρία Fondiaria-Sai

Η απάτη σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ιταλίας στο κλάδο του αυτοκινήτου Fondiaria-Sai οδήγησε την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας να προχωρήσει σε κατασχέσεις κατοικιών, ξενοδοχείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων αξίας 250 εκατ. Ευρώ.
Οι κατασχέσεις γίνονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για λογιστική απάτη και χειραγώγηση της αγοράς από τους πρώην ιδιοκτήτες της ενώ τον περασμένο μήνα έγιναν και σύλληψεις ,του πρώην ιδιοκτήτη της Fondiaria Σαλβατόρε Λιγκρέστι, μελών της οικογένειάς του και πολλών στελεχών της επιχείρησης.
Η φορολογική αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στην δημοσιότητα τη Δευτέρα ότι τα οικονομικά εγκλήματα τα οποία ερευνά οδήγησαν σε παράνομα κέρδη ύψους 251,6 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο την ώθησε να προχωρήσει στην κατάσχεση πόρων ισόποσης αξίας σε 25 διοικητικές περιφέρειες της Ιταλίας.
Ανάμεσα στα υπό κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται ένα ακίνητο της οικογένειας Λιγκρέστι στο Μιλάνο, καθώς και ακριβά ξενοδοχεία στο Τορίνο, στη Σικελία και στην ορεινή περιοχή Ντολομίτε στις Άλπεις.
Η θέση της Fondiaria -ήταν η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο των οχημάτων- έχει πληγεί από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τον μειούμενο αριθμό ανθρώπων που αγοράζουν ασφαλιστήρια συμβόλαια για αυτοκίνητα, εν μέσω της χειρότερης ύφεσης στην Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πτώση των εσόδων και των κερδών της εταιρείας οδήγησε στην περίπλοκη συμφωνία για την εξαγορά της από την ανταγωνίστριά της Unipol πέρυσι.
Η συμφωνία αυτή με την Unipol αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη της χρονιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, της Unicredit, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Fondiaria και της εταιρείας συμμετοχών του Λιγκρέστι, της Premafin, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι οι συλλήψεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη συμφωνία.
Πηγή in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/ReutersΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *