Κατατίθεται τροπολογία για ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου στις αποζημιώσεις της Ασπίς

Θετική κρίνει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος  Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια την   επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: 

Η επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί ένα εξαιρετικά χαρμόσυνο νέο για τους βάναυσα παραμελημένους επί 11 χρόνια ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωση του σοβαρού, υπομονετικού  και συστηματικού αγώνα του Συλλόγου μας ο οποίος επί σειρά ετών προασπίζεται τα αυτονόητα δικαιώματα όλων των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς και φυσικά θα συνεχίσει να το κάνει.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Χ. Σταϊκούρα ο οποίος με την δική του άμεση παρέμβαση ενεργοποίησε  τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ζητήματος, ως γνώστης του προβλήματος ήδη από την έναρξή του.

Παράλληλα ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή Επιθεώρησης των εποπτευόμενων ασφαλιστικών εταιρειών κύριο Γ. Πάσχα η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική από την αρχή έως το τέλος των εξελίξεων της διαδικασίας, καθώς και τον κύριο Αλ. Σαρρηγεωργίου πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την διαρκή του στήριξη και την διάθεσή του να λυθεί το πρόβλημα. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους προσωπικά συνέβαλαν εποικοδομητικά στην υπόθεση αυτή.

Είναι αλήθεια όμως ότι οι ζημιωθέντες περίμεναν κάτι περισσότερο μετά από τόσα χρόνια αναμονής. Τα 20 εκ€ είναι μια αρχή αλλά όχι ιδιαίτερα γενναιόδωρη ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα λήξης της υπόθεσης εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, προβληματίζει.

Σκεφτόμενοι θετικά, ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών, καθώς θα έχουν πλήρως ωριμάσει οι δικαστικές διεκδικήσεις και θα είναι ξεκάθαρες οι συνολικές υποχρεώσεις του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, θα καταστεί εφικτό να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των καταβολών προς του ασφαλισμένους το οποίο δεν θα ξεπερνάει τον ορίζοντα του 2025.

Καλωσορίζουμε λοιπόν την εξέλιξη με θετική διάθεση, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους επώνυμους και όσους αφανείς συνέβαλαν στην προώθηση της υπόθεσης, ενώ αναμένουμε την τελική επεξεργασία της λύσης ενός προβλήματος που άφησε αδίκως πολλές ανοιχτές πληγές στην κοινωνία, στην οικονομία και στον ασφαλιστικό θεσμό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς ΠρόνοιαΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *