Κενυάτης έμπορος είχε τελειοποιήσει την “τέχνη” της εξαπάτησης των ασφαλιστικών εταιριών!

Βιομηχανία απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών φέρεται να είχε στήσει στην Κένυα έμπορος με φορτία τσαγιού, για τα οποία  σκηνοθετούσε και δήλωνε κλοπή προβάλλοντας αξιώσεις για αποζημιώσεις, ενώ παράλληλα κέρδιζε πουλώντας το “κλεμμένο” εμπόρευμα.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ίδιο φορτίο το ασφάλιζε και σε διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρίες. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα nation.co.ke η αστυνομία βρίσκεται στο ίχνη ενός ύποπτου απατεώνα που έχει βγάλει εκατομμύρια σελίνια Κένυας σε μια αινιγματική υπόθεση πλαστών αξιώσεων που απευθύνονταν  σε πολλούς ασφαλιστές, σύμφωνα με εμπιστευτική αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ο πλούσιος έμπορος τσαγιού, αναφέρει το δημοσίευμα,με βάση την Κακάμεγκα  λέγεται ότι έχει τελειοποιήσει την τέχνη της εξαπάτησης των ασφαλιστικών εταιρειών στο βαθμό που χρησιμοποίησε τις πολλαπλές αποζημιώσεις για να διαχειριστεί την επιχείρησή του για χρόνια μέχρι που οι ανακριτές ανακάλυψαν πρόσφατα την δράση του Η έκθεση των ανακριτών της ασφαλιστικής απάτης  αναφέρει λεπτομερώς πώς ο έμπορος τσαγιού έκανε τρεις αξιώσεις αξίας 7,8 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2017. Είχε τα φορτηγά του και το εμπόρευμα ασφαλισμένα σε περισσότερες από τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και επίσης ασφάλιζε και το τσάι που αγόραζε ,με πίστωση, από την Ουγκάντα ​​εξίσου σε περισσότερες από μία  ασφαλιστικές κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του.
Το φορτίο και το φορτηγό έπειτα εξαφανίζονται κάπου στο δρόμο προτού καταθέσει πολλαπλές αξιώσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες. Τα χρήματα της αποζημίωσης που έπαιρνε τα  χρησιμοποιούσε για να πληρώσει τους πωλητές τσαγιού – και στην συνέχεια ο επιχειρηματίας αφού ανακτούσε το “κλεμμένο” φορτίο το πουλούσε.Η υποψία των ερευνητών προκλήθηκε μετά από αναφορές για δύο  περιπτώσεις κλοπής που φαίνεται να έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες που αφορούσαν το ίδιο φορτηγό με  διαφορετικούς τόνους τσαγιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πηγή: nation.co.keΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *