Κινητικότητα στελεχών και όχι μόνο στην ασφαλιστική αγορά

Μια είδηση που “έσκασε” την Παρασκευή από εσωτερική ενημέρωση στο δίκτυο συνεργατών της Groupama Ασφαλιστική είναι ότι ο μέχρι τώρα Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας  Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου αποχωρεί από την εταιρία.

Η αποχώρηση είναι ομαλή , θα γίνει τέλος του μήνα, και εντός των πλαισίων “κινητικότητας” στελεχών  στην αγορά. Αντικαταστάτης του κ.Σεμερτζόγλου θα είναι ο Ευάγγελος Οικονόμου, από την ίδια εταιρία με πολυετή παρουσία. Αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.  

Ακολουθήστε μας στο Google News

Εδώ να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του χρόνου, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της Μαριάννας Πολιτοπούλου από CEΟ της NN Hellas στο τέλος της περσινής χρονιάς , έχουμε δύο ακόμη μετακινήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Η πρώτη ήταν αυτή της κ.Φιλίππα Μιχάλη, που αποχώρησε από την Allianz, τέλος του προηγούμενου έτους, και ανακοινώθηκε  ως νέα CEO της NN Hellas από την 1 Απριλίου του 2023. 

Η δεύτερη ήταν αυτή του Ερρίκου Μοάτσου , CEO της πρώην AXA Ασφαλιστική, μέχρι την αποχώρησή της από την Ελλάδα μετά την εξαγορά της από την Generali, που ανέλαβε αντιπρόεδρος του Δ.Σ και εκπρόσωπος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στην EAEE, στην οποία επανεξελέγη στην διοίκηση στην πρόσφατη Γ.Σ. της Ενωσης.

Και για να κλείσουμε το θέμα κινητικότητα στελεχών της αγοράς να σημειώσουμε ότι άνθρωποι της αγορά σημειώνουν ότι μέσα στο έτος θα υπάρξουν και άλλες μετακινήσεις από  υψηλόβαθμα στελέχη.

Σε εταιρικό επίπεδο, που και εκεί έχουμε ακόμη μια χρονιά με  κινητικότητα στο θέμα εξαγορές, ανοικτό είναι για το επόμενο διάστημα,  ίσως πολύ σύντομα, επίσημη εξαγορά Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρίας από νεοεισερχόμενο στην Ελλάδα μικρό ευρωπαϊκό ασφαλιστικό όμιλο. Μια εξαγορά που θα έχει αντανάκλαση και στην Κύπρο.

Μια και μιλάμε για Κύπρο να υπενθυμίσουμε ότι η κόρη και κληρονόμος του μακαρίτη Δημήτρη Κοντομηνά πουλά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του στην Prime Insurance. Εταιρία που διατηρεί υποκατάστημα στην Ελλάδα, που πλέον μπορεί να μην κάνει νέες εργασίες αλλά εξυπηρετεί παλιές της. Επομένως αν υπάρξει αγοραστής, προφανώς θα είναι από την Κυπριακή αγορά, μπορεί να επανέλθει σε πλήρη δραστηριότητα και το υποκατάστημα της Ελλάδος. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *