Κλοπές αυτοκινήτων: Τι είπαν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς σε έρευνα της ΕΡΤ (Βίντεο)

Το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων , τους τρόπους, τις μεθόδους, και τα κίνητρα ανέδειξε η εκπομπή  της ΕΡΤ “Ειδικές Αποστολές” που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο  ρεπόρτερ της εκπομπής Γιάννης Σουλιώτης αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι οργανωμένες σπείρες καθώς και πού καταλήγουν τα χιλιάδες κλεμμένα οχήματα. Μόνο το 2019, κλάπηκαν 21.500 οχήματα στη χώρα μας η οποία κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη, με 260 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους.

Στην εκπομπή μίλησαν και εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς αναφέρθηκε ότι αρκετές από τις κλοπές αυτές είναι σκηνοθετημένες και αποσκοπούν στην είσπραξη ασφαλιστικών αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες

Ο κ. Κώστας Μπερτσιάς ( κεντρική φωτογραφία), στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρίας Μινέττα Ασφαλιστική, ανέφερε ότι από εκτιμήσεις αλλά και έρευνες των ασφαλιστικών εταιριών  προκύπτει ότι ένα 10% στο σύνολο των ασφαλιστικών αποζημιώσεων αφορά ασφαλιστική απάτη. 

Το θέμα αυτό τόνισε είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά αφορά την την παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία και οι εταιρίες προσπαθούν να βρουν μέτρα ώστε να μειώσουν αυτό φαινόμενο. Και μπορεί αρχικά το κόστος να το πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες αλλά στην συνέχεια μετακυλίεται και στον καταναλωτή αφού αυξάνονται τα ασφάλιστρα. 

Επίσης, ο  Διευθυντής του κλάδου ζημιών της Μινέττα, Κ. Φώτης Ζέρβας, αναφερόμενος στην ασφαλιστική απάτη με τα αυτοκίνητα τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε κύρια στην περίοδο του πρώτου μνημονίου. Η οικονομική κατάσταση,όπως είπε,στην οποία βρέθηκαν οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων οδήγησε κάποιους εξ αυτών να σκηνοθετήσουν την κλοπή του αυτοκινήτου. Η σκηνοθετημένη αυτή απάτη τους εξασφάλιζε την αξία του αυτοκινήτου και πιθανά ένα επιπλέον ποσό από την πώληση του σε τρίτες χώρες ή από τα ανταλλακτικά.

Δείτε ολόκληρο  το βίντεο της εκπομπής Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *