Κοντά στην ολοκλήρωση το deal της Εrgo με την ΑΤΕ Ασφαλιστική

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνία εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο Ergo, χωρίς απρόοπτα.
393982

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής γίνεται αναφορά σε συναντήσεις που έγιναν με τον Πρόεδρο αλλά και τον διευθύνων σύμβουλο της Εταιρίας , όπου οι εκπρόσωποι της εταιρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση , επισήμαναν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας κινητικότητας και πιθανά οριστικοποίησης των διαδικασιών της μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας.
Ακόμα επισημαίνουν ότι τόσο ο διευθύνων σύμβουλος όσο και ο Πρόεδρος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α εξαμήνου του 2015.
Στην ιδία ανακοίνωση από την πλευρά του συλλόγου των εργαζομένων γίνονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω εκτιμήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην εταιρία :
«Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της εταιρίας μας του Α εξαμήνου του 2015. Τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά γιατί αφ’ ενός θα καθορίσουν το τελικό ύψος του τιμήματος μεταβίβασης των μετοχών και αφ’ ετέρου θα καθορίσουν τα εποπτικά κεφάλαια που απαιτούνται (αν απαιτούνται), για την προσαρμογή της εταιρείας μας στα δεδομένα της Φερεγγυότητας 2 ή Solvency II.

Σε ότι αφορά τα καλά αποτελέσματα της εταιρίας πρέπει πρώτα από όλα να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτά, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, εάν λάβουμε υπ όψιν και τη μη προαγωγή και ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του προσωπικού, καθώς υπάρχει η εμμονή της διοίκησης σε αυτό το θέμα.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά η εταιρία μας.

1. Παρουσιάζει αύξηση κερδοφορίας 13,26% και από 9,8 εκατ. Ευρώ ανέβηκε στα 11,1 εκατ. Ευρώ.

2. Παρουσιάζει αύξηση στα ίδια κεφάλαια 12,35% και από 89 εκατ. Ευρώ διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. Ευρώ.

3. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν ανάγκες για πρόσθετα εποπτικά κεφάλαια και η εταιρεία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την λειτουργία της ως προς τις εποπτικές αρχές και το Solvency II.
Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο δελτίο τύπου του ομίλου Πειραιώς στις 14/08/2014 αναφέρει ότι: το τίμημα (των 90,1 εκατ. Ευρώ), υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για την μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εκτιμούμε ότι η θετική μεταβολή της κερδοφορίας των ιδίων κεφαλαίων και η πιθανή μηδενική ανάγκη σε νέα εποπτικά κεφάλαια, θα αναπροσαρμόσει το τίμημα.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *