Κορυφαία διάκριση για το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.

Έτος διάκρισης αποτέλεσε το 2019 για το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α., «Δύναμις Global Μικτό» καθώς έλαβε την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οίκο αξιολόγησης, Morningstar®. 

Η σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική του απόδοση, αποτέλεσαν τις βασικές προϋποθέσεις ώστε να φτάσει το «Δύναμις Global Μικτό» στην κορυφή, γεγονός που αντανακλά τη διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού. 

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Morningstar®, τα αμοιβαία κεφάλαια κατατάσσονται αρχικά σε κατηγορίες βάσει κριτηρίων όπως η γεωγραφική περιοχή, ο κλάδος και ο επενδυτικός κίνδυνος που αναλαμβάνεται και υπολογίζονται ιστορικά οι αποδόσεις (risk adjusted) σε βάθος 3ετίας, 5ετίας και 10ετίας. Τα αμοιβαία κεφάλαια αξιολογούνται βάσει των αποδόσεών τους και των διακυμάνσεων που ιστορικά παρουσιάζουν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας που έχουν καταταχθεί, σε μια κλίμακα αστέρων από το 1 έως το 5. Σε κάθε κατηγορία, μόνο το 10% καταφέρνει να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων. Θα πρέπει να σημειωθεί πώς η τελική βαθμολογία προκύπτει από τις επιμέρους βαθμολογίες 3ετίας, 5ετίας και 10ετίας το οποίο επιβεβαιώνει την μακροχρόνια σταθερότητα του αμοιβαίου κεφαλαίου της ΔΥΝΑΜΙΣ. 

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «Δύναμις Global Μικτό» έχει πραγματοποιήσει απόδοση ύψους 39% από την δημιουργία του, ενώ συνδυάζει διασπορά κινδύνου ως συνέπεια της σωστής διαφοροποίησης της σύστασής του και της συνεχούς παρακολούθησής του, τόσο από την Alpha Asset Management όσο και από τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική. 

Μία συλλογική και διαχρονική μορφή επένδυσης από μια εταιρία που επιτελεί με πολιτισμό το λειτούργημα της ασφάλισης για πάνω από 40 χρόνια.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *