Κορυφαίος Ευρωπαίος μάνατζερ o Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Κορυφαίος Ευρωπαίος μάνατζερ o Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Για πρώτη φορά Έλληνας αλλά και μάνατζερ σε δημόσιο οργανισμό λαμβάνει το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS).

Ο κ. Σ. Μπερσίμης διακρίθηκε για το έργο που δημιούργησε στον ΕΟΠΥΥ, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής, αναζητώντας τα διαθέσιμα στοιχεία (big data) και επιτυγχάνοντας βέλτιστες αποφάσεις υπό συνθήκες αβεβαιότητας.
Το βραβείο «Best Manager Award» έχει θεσμοθετηθεί από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS) που αποτελεί ανεξάρτητο Οργανισμό με σκοπό την προαγωγή της χρήσης στατιστικών μεθόδων προς όφελος της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας και επιχειρήσεων. Η έδρα του ENBIS είναι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με περισσότερα από 5.000 μέλη (ιδιώτες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και οργανισμούς).
Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε managers επιχειρήσεων, βιομηχανιών και οργανισμών οι οποίοι επιτυγχάνουν σημαντικούς στόχους κάνοντας ευρεία χρήση στατιστικών και αναλυτικών μεθόδων, διασφαλίζοντας δηλαδή τα αποτελέσματα με την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων και εν συνεχεία λαμβάνοντας τις βέλτιστες αποφάσεις. Ενδεικτικά τα προηγούμενα βραβεία έλαβαν managers από εταιρείες όπως: Kraft Foods, Coca-Cola, Bosch, General Motors, Novo Nordisk, Janssen Pharmaceutical, EDF Group France, κ.α.
Φέτος απονεμήθηκε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ μετά από αξιολόγηση του συνόλου του έργου και των δράσεων που υλοποιούνται, μεταξύ των οποίων:
Εφαρμογή στατιστικής και επιχειρησιακής αναλυτικής με κύριο στόχο τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και κυρίων των πολιτών.
Χρήση στατιστικής μεθοδολογίας για τον εντοπισμό και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράςεκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας.
Έλεγχος και τελική εκκαθάριση δαπανών υγείας των παρόχων με τη χρήση στατιστικής μεθοδολογίας.
Εξορθολογισμός δαπανών και ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού.
Aπομείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το 2016 (από 2 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους, σε 0,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017, μείωση 75%).
Πηγή : athina984.grPost Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *