Κυρίαρχοι στη πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, κυρίως ζημιών, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η χώρα που οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κυριαρχούν στην πώληση ασφαλίσεων ζωής, όταν στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία το μεγαλύτερο μερίδιο πώλησης το έχουν οι Τράπεζες, μέσω του bancassurance.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έκθεση της Insurance Europe, για την ασφαλιστική αγορά στην Ευρώπη το 2016, σχετικά με τα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών ασφάλισης ζωής, τα περισσότερα προϊόντα πωλήθηκαν μέσω τραπεζοασφαλίσεων , στην Ιταλία (79% 2015) τη Γαλλία και την Ισπανία (64% ), ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα περισσότερα προϊόντα ζωής πωλούνται από διαμεσολαβούντες και μεσίτες (68%).
Σε άλλες αγορές στις οποίες οι πράκτορες και οι μεσίτες κυριάρχησαν περισσότερο ήταν η Βουλγαρία (80%). η Σλοβενία ​​(80%) και η Σλοβακία (66%).
Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κυριαρχούν, στην Ιταλία (79%), στη Σλοβακία (79%), στην Τουρκία (66%), στη Σλοβενία ​​(65%), στη Πολωνία (61%), στη Γερμανία (59%) και Πορτογαλία (54%).
Οι μεσίτες αντιπροσωπεύουν το 61% των ασφαλίσεων ζημιών στο Βέλγιο, το 52% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 50% στη Βουλγαρία.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *