Κων. Φωτόπουλος: Ο αυτοδημιούργητος ασφαλιστής που εξελίσσει την Daedalus σε μπουτίκ προϊόντων

Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος ξεκίνησε την διαδρομή του στο χώρο της ασφάλισης το 1993 ως ασφαλιστής ενώ το 2012 προχώρησε στην ίδρυση της DAEDALUS, που κλείνει οκτώ χρόνια στο κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με δυναμική εξέλιξη και πολλά σχέδια για το μέλλον.

Το ξεκίνημα της DAEDALUS έγινε το 2012 κατόπιν διεξοδικού στρατηγικού σχεδιασμού και σε μια περίοδο που ελληνική οικονομία ήταν σε σκληρή δοκιμασία ωστόσο το εγχείρημα πέτυχε και η εταιρεία ήταν ανάμεσα στις πιο δυναμικά εξελισσόμενες της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η DAEDALUS ξεκίνησε από το Μαρούσι αρχικά με περί τους πέντε συνεργάτες και βασιζόμενη στην πολυετή πείρα του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, Διευθύνοντα Συμβούλου και ιδρυτή της εταιρίας, άρχισε να αναπτύσσεται και να στελεχώνεται με συνεργάτες που έχουν άριστη γνώση στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πλέον, η DAEDALUS έχει μεταφερθεί στο Νέο Ηράκλειο με πολυάριθμους συνεργάτες σε 925 περιοχές και πάνω από 20.000 ευχαριστημένους πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια από τις πιο εξειδικευμένες εταιρίες στη δημιουργία υπηρεσιών, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Η Daedalus έχει αποδείξει μετά από οκτώ χρόνια επιτυχούς λειτουργίας πως όχι μόνο είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πελατών της αλλά και να δημιουργεί συνεχώς νέα, καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα ώστε να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και καλύψεων στους εν δυνάμει αλλά και στους πιστούς πελάτες της.

Το όραμα της εταιρίας είναι να γίνει κάτι σαν μπουτίκ προϊόντων. Δηλαδή πολλά προϊόντα στον ίδιο όμιλο.

Σεβόμενοι τον άνθρωπο, η Daedalus και τα στελέχη της φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που αποπνέει θετικά συναισθήματα τόσο στο προσωπικό και τους συνεργάτες όσο και στον επισκέπτη. 

Οι διαδικασίες των συμβολαίων που ακολουθούνται είναι απλές και κατανοητές, χωρίς γκρίζα σημεία και το σύστημα άμεσης εξυπηρέτησης ακολουθεί τον πελάτη από τη σύναψη του συμβολαίου μέχρι και την αποζημίωση, διασφαλίζοντας έτσι τη φερεγγυότητα των συμβολαίων.

Η διαδρομή του κ Φωτόπουλου στο χώρο της ασφάλισης ξεκίνησε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από ένα “κόλπο” του πατέρα του. Προσποιούμενος βαριά ασθένεια του ζήτησε να δοκιμάσει να γίνει ασφαλιστής καθώς έβλεπε ότι στο επάγγελμα αυτό θα είχε ένα καλό μέλλον και όπως λέει ο ίδιος , «Με κορόιδεψε, αλλά πέτυχε τον στόχο του. Του έκανα τη χάρη και τελικά δεν μετάνιωσα ποτέ.”

Γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους και όπως λέει πέρασε δύσκολα χρόνια, σε δύσκολες περιοχές και συνθήκες που όμως τον έκαναν πολύ σκληρό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής.Η πρώτη του επαγγελματική δραστηριότητα ήταν στα 18 χρόνια ως ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ξεκινώντας την δουλειά του ασφαλιστή ήταν τέτοια η θέλησή του για επιτυχία, που θυμάται πως μια μέρα είχε υποσχεθεί στον εαυτό να μην επέστρεφε σπίτι αν πρώτα δεν έκλεινε έναν συγκεκριμένο αριθμό ασφαλίσεων. «Έφτασα λοιπόν στις 4 τα ξημερώματα να περιμένω έξω από κλαμπ φίλο μου ντι τζέι να σχολάσει για να του δώσει την ασφάλεια», και συμπληρώνει. “Τα χρόνια των ατελείωτων χιλιομέτρων στους δρόμους, για να κλείνω ασφάλειες, ήταν τα ωραιότερα της ζωής μου».

Ένας ασφαλιστής εν έτει 2020, εξηγεί ο κ Φωτόπουλος, δεν πρέπει μονάχα να συμβιβαστεί με την ιδέα της σκληρής και επίμονης εργασίας, αλλά και με την αναγκαιότητα της συνεχούς μελέτης πάνω στο αντικείμενο. «Παλιότερα η δουλειά μας ήθελε περισσότερο τρέξιμο, πλέον θέλει περισσότερο διάβασμα».

Μάλιστα, συνδέοντας την εμπειρία του από το ξεκίνημα ως ασφαλιστής με το σήμερα αναφέρει ότι δεν τον φόβισε ποτέ ο ανταγωνισμός καθώς ακόμη πιστεύει πως βοηθά την αγορά, εξυγιαίνει τον χώρο και βελτιώνει τα προϊόντα. Ακόμα και σήμερα οι στόχοι του είναι καθημερινοί και συνδέονται με το ύψος της παραγωγής του αλλά και με την ποιότητα την οποία προσφέρει.

Ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος αλλά και η εταιρία δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην φιλοζωική παιδεία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Έτσι, η Daedalus είναι η πρώτη Animal Friendly εταιρία στην Ελλάδα και η πρώτη που έφερε την ασφάλιση κατοικίδιου και ιδιοκτήτη κατοικίδιου.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *