Κύπρος: Ασφαλισμένους και ασφαλιστικές εταιρίες θα πλήξει το “κούρεμα” των καταθέσεων


Το κούρεμα των καταθέσεων των ασφαλιστικών εταιριών της Κύπρου θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις εταιρίες (κύρια τις μικρές) τους ασφαλισμένους σε θέματα αποζημιώσεων και ασφαλιστικών καλύψεων , αλλά και τους διαμεσολαβούντες στην ασφάλιση της Κύπρου.
Μερικές από αυτές τις επιπτώσεις περιγράφει άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου και υπογράφει η ΦΡΟΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ Ασφαλιστικός Σύμβουλος:
Κατ’ αρχήν οι μικρές εταιρείες θα κλείσουν και οι μεγάλες θα αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό και να τερματίσουν τη συνεργασία τους με αρκετούς ασφαλιστικούς συμβούλους. Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες επένδυαν μέρος των λεφτών τους στις καταθέσεις των τραπεζών και σε ομόλογα. Με την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας η μονάδα τους πλήγηκε σε μεγάλο βαθμό. Με το κούρεμα σημαίνει ότι οδηγείται η ασφαλιστική βιομηχανία στο γκρεμό, όπου οι πελάτες και πάλι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα μπορούν να αποζημιώνουν τα αιτήματα των πελατών τους, είτε είναι από ατυχήματα είτε από πυρκαγιά, κλοπή, σεισμό ή από οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Το 2001 η μεγάλη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη κόστισε μερικά τρισεκατομμύρια με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες. Μέχρι σήμερα ακόμη πληρώνουν αποζημιώσεις. Κάθε χρόνο δίνονται εκατομμύρια στις αποζημιώσεις προσωπικών ατυχημάτων και επιδομάτων ασθενείας. Οι τράπεζες και τα συνεργατικά ταμιευτήρια σε περίπτωση δανείου, υποχρεώνουν τον δανειολήπτη να συνάψει ασφάλεια ζωής όσο είναι το ύψος του δανείου του. Εάν κατά τη διάρκεια της υποχρέωσης πληρωμής του πεθάνει, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα ξοφλήσει το δάνειο και τα λεφτά που μένουν από την κάλυψή του θα δοθούν στην οικογένειά του.
Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται το σπίτι της οικογένειας του θανόντα ή η εταιρεία του ή το μαγαζί του. Η υγεία του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικό θέμα και εάν για οποιονδήποτε λόγο επηρεαστεί, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα. Ο καθένας θέλει να έχει επιλογή σε ποιον να εμπιστευθεί την υγεία του. Με το κούρεμα τα ταμεία θα αδειάσουν όπως θα αδειάσουν και τα ιατρεία κα τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Πηγή : sigmalive.com

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *