Κύπρος : Κοινή εποπτεία ασφαλιστικών εταιριών και συνταξιοδοτικών ταμείων

Την ενίσχυση και ενοποίηση της εποπτείας ασφαλιστικών εταιρειών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων κάτω από την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών της Κύπρου κ. Γεωργιάδης .

35432Επιπλέον σημείωσε η οποία ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε μια ισχυρή και ανεξάρτητη εποπτική αρχή.
«Αυτή η προοπτική, η οποία τυγχάνει επεξεργασίας από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και αποτελεί μέρος των εισηγήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κρίνεται ως επιβεβλημένη λόγω της συνάφειας του αντικειμένου εποπτείας αλλά και των συνεργιών που θα προκύψουν, οι οποίες θα έχουν ακριβώς ως αποτέλεσμα μια αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εποπτεία», ανέφερε.

Πρώτιστος στόχος, συμπλήρωσε θα πρέπει να είναι η προσφορά των καλύτερων δυνατόν προϊόντων με βάση τα οικονομικά και άλλα δεδομένα του κάθε ασφαλιζόμενου, σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με το διεθνές επίπεδο, κτίζοντας με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμες και όχι ευκαιριακές σχέσεις.

Η προσφορά προϊόντων που να εξυπηρετούν τον πολίτη, ανέφερε, διασφαλίζουν την ίδια στιγμή τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

«Πρόσφατα έχουμε εξαγγείλει ως κυβέρνηση, την πρόθεσή μας για διάλογο με σκοπό τη μεταρρύθμιση στο σύστημα και τους θεσμούς στον τομέα των συντάξεων έτσι ώστε να αναπτύξουμε ένα αξιόπιστο 2ο και 3ο πυλώνα για τη χώρα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πιστεύω ρόλο να επιτελέσουν σε αυτή την προσπάθεια, με προοπτική ανάπτυξης τις ίδιες αλλά και εξυπηρέτηση του πολίτη», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μια σημαντικότατη προσφορά στην οικονομία και στην κοινωνία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να προφέρει και στα χρόνια που έρχονται. Κάτι τέτοιο πρόσθεσε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα ενισχυμένο και αξιόπιστο πλαίσιο προστασίας των ασφαλιζομένων και προσφοράς ψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Όπως είπε, επερχόμενα νομοθετήματα που θα εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως της Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Insurance Mediation Directive 2), θα θωρακίσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες σε σχέση με την κεφαλαιακή τους επάρκεια και θα διασφαλίσουν ακόμη ψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου.
Πηγή : sigmalive.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *