Κύπρος : Ο δείκτης αξιοπιστίας ασφαλιστικών

Τον πρώτο δείκτη αξιοπιστίας ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου παρουσιάζει η ιστοσελίδα StockWatch, μετά από έρευνα μεταξύ 500 καταναλωτών και 600 επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρει ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για τις μεγάλες εταιρείες του γενικού κλάδου ασφαλειών, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Universal Life θεωρείται η πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία τόσο μεταξύ των καταναλωτών όσο και μεταξύ των επιχειρήσεων.
Η Universal Life λαμβάνει βαθμολογία 7,20 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της ανάμεσα στις επιχειρήσεις και 5,65 ανάμεσα στους καταναλωτές.
Η Παγκυπριακή λαμβάνει βαθμολογία 6,90 από τις επιχειρήσεις, την ίδια βαθμολογία που συγκεντρώνει και η Metlife Alico.
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου λαμβάνουν βαθμολογία 6,75 από τις επιχειρήσεις όσον αφορά την αξιοπιστία τους και 4,95 από τους καταναλωτές.
Όσον αφορά την Atlantic λαμβάνει βαθμολογία 6,50 από όσον αφορά την αξιοπιστία της από τις επιχειρήσεις και 4,35 από τους καταναλωτές.
Η Alpha λαμβάνει βαθμολογία 6,25 ανάμεσα στις επιχειρήσεις και 4,15 ανάμεσα στους καταναλωτές.
Λαβωμένη από τις εξελίξεις είναι η Laiki Insurance, που λαμβάνει βαθμολογία 5,35 στις επιχειρήσεις και 2,85 από τους καταναλωτές.
Πηγή : stockwatch.com.cy

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *