Κύπρος -Σε διαμάχη ασφαλιστική εταιρία και συνεργεία αυτοκινήτων σχετικά με τα ανταλλακτικά σε επιδιορθώσεις ζημιών

Στα χαρακώματα μπαίνουν οι επαγγελματίες επιδιόρθωσης οχημάτων για συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία λόγω προβλημάτων που προκύπτουν στις μεταξύ τους συναλλαγές σε σχέση με τη διαδικασία επιδιόρθωσης και προμήθειας ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress στο Γραφείο Εφόρου Ασφαλιστικών εταιρειών έφτασαν ήδη και εξετάζονται τέσσερις καταγγελίες μέσω δικηγορικών γραφείων αλλά και ιδιωτικά που αφορούν τον περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμο του 2016.

Η διαφορά που προκύπτει από την κείμενη Νομοθεσία έχει να κάνει με την επιθυμία της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας να προμηθεύει και να έχει επιλογή για το περιεχόμενο των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στις επιδιορθώσεις που αφορά πελάτες της.

Στις επιστολές που έφτασαν στην Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών από τις αρχές Απριλίου οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ένα στοιχείο, ότι δεν μπορεί να έχουν Νομικά την ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών, να είναι υπόλογοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να υπόκεινται στην κρίση ή τη διάθεση της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας να χρησιμοποιούν ανταλλακτικά χαμηλότερου κόστους και αμφιβόλου ποιότητας.

Από την στιγμή, συμπληρώνουν, που έχουμε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και την ποιότητα θα πρέπει να έχουμε και την δυνατότητα να επιλέξουμε τα ανταλλακτικά ποιότητας που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε επαγγελματικά τη δουλειά μας και όχι με γνώμονα το πόσα λεφτά θα επωφεληθεί η ασφαλιστική εταιρεία σε βάρος του καταναλωτή.

Πηγή : pafospress.com/Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *