Κ. Μητσοτάκης: Επαγγελματικός επικουρικός πυλώνας και φορολογικά κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη  που έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα θέματα της ασφάλισης και των συντάξεων.

Όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου εξήγγειλε ότι «θα αλλάξει». «Υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες στο ΣτΕ και θα μας υποχρεώσουν σε αλλαγές. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νόμου Κατρούγκαλου σχετίζονται με την ανταποδοτικότητα της κύριας σύνταξης. Άδικο να παίρνεις λιγότερη σύνταξη όσο περισσότερο δουλεύεις» πρόσθεσε.

Αναλύοντας το σκεπτικό του επισήμανε ότι «όλες οι σοβαρές χώρες έχουν ένα σύστημα τριών πυλώνων με περισσότερα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά. Ορισμένοι πυλώνες όπως η επικουρική, δημιουργούμε ένα ειδικό λογαριασμό ώστε ο νέος ασφαλισμένος να έχει έλεγχο και να γνωρίζει πόση θα είναι η επικουρική σύνταξη στο τέλος του επαγγελματικού του βίου. Θεσπίζουμε φορολογικά κίνητρα για τον τρίτο πυλώνα, της ιδιωτικής ασφάλισης. Επιμένουμε στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους για να συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους. Π.χ. να μην έχει τόσο αυστηρή φορολογική μεταχείριση το μπόνους στο τέλος του έτους».

Πηγή: protothema.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *