ΚPMG: Αύξηση του δείκτη ζημιών στο αυτοκίνητο, που θα οδηγήσει σύντομα σε αύξηση των τιμολογίων

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά, το 2016, η ετήσια έκθεση της KPMG.
Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία από επιλεγμένες ασφαλιστικές εταιρίες των κλάδων των γενικών ασφαλίσεων και των ασφαλίσεων ζωής και υγείας, που αντιπροσωπεύουν το 80% του κλάδου με όρους παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.

Στον τομέα της παραγωγής ασφαλίστρων η έκθεση επισημαίνει ότι μετά από πολυετή πτώση στα ασφάλιστρα, ιδιαίτερα στους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων, το 2016 παρατηρήθηκε συνολική αύξηση της παραγωγής.

Η τάση αυτή ήταν αναμενόμενη λόγω της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, σε σχέση με το 2015, την συγκράτηση του μέσου ασφαλίστρου στο αυτοκίνητο και την εμφανή στροφή για κατανάλωση ασφαλιστικών προϊόντων υγείας και προϊόντων συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Ωστόσο, η πτώση στον κλάδο αυτοκινήτου συνεχίστηκε και το 2016 λόγω της στροφής των καταναλωτών σε φθηνότερα τιμολόγια.

Σε σχέση με τα κέρδη προ φόρων η έκθεση αναφέρει σημαντική πτώση κερδοφορίας στις εταιρίες γενικών ασφαλίσεων, μικρότερη στις μικτές ασφαλιστικές εταιρίες και οριακή στις εταιρίες ζωής.

Επίσης παρατηρεί ότι η ανοδική πορεία του δείκτη ζημιών στο αυτοκίνητο αφήνει στον παρελθόν το μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ τα “αποθέματα” κερδών των παρελθόντων ετών αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα. Και καταλήγει με την επισήμανση ότι μόλις εξαντληθούν όλες οι διαθέσιμες “αποθήκες” κέρδους η αύξηση των τιμολογίων θα γίνει αναγκαστική.

Σχετικά με την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τονίζει ότι είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα (165%) σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές εταιρίεςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *