“Λαμπάδιασαν” οι μπαταρίες Tesla Model S σε crash test της ΑΧΑ

Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε crash test που συμμετείχε ένα Tesla Model S, καθώς στιγμές μετά την ανατροπή του είδε τις μπαταρίες του να τυλίγονται στις φλόγες.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης πραγματοποιήθηκαν από την ασφαλιστική εταιρία AXA, με σκοπό να καταδείξουν τους λόγους πίσω από τα αυξημένα ασφάλιστρα των ηλεκτρικών αυτοκίνητων έναντι εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ασφάλιστρα που απορρέουν από το αυξημένο κόστος αποζημιώσεων έπειτα από τρακάρισμα, στο οποίο εμπλέκεται EV, που ανέρχεται έως και στο +50% σε σχέση με ένα θερμικό αυτοκίνητο! Κόστος που, σύμφωνα με την AXA, εντοπίζεται σε τρεις παράγοντες: τις ακριβές μπαταρίες, οι οποίες παράλληλα μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, την υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσουν σε μικρό χώρο και το μεγάλο βάρος, που προκαλεί περισσότερες ζημιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν πως τα ηλεκτρικά ρέπουν στα ατυχήματα, καθώς οι οδηγοί τους δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά απόδοσης. Ήτοι, δεν μπορούν να κουμαντάρουν την άμεση απόκριση του γκαζιού και την ακαριαία παροχή ισχύος. Τα γνωρίσματα αυτά, σε συνδυασμό με τους λάθους χειρισμούς του οδηγού, δύνανται να οδηγήσουν σε σφοδρές συγκρούσεις ακόμα και σε μικρούς χώρους, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Πηγή και φωτογραφία βίντεο autogreeknews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *