«Λουκέτο» και στον ΕΟΠΥΥ το ταμείο υγείας του προσωπικού της ΑΤΕ Bank

Tην αιφνιδιαστική , όπως αναφέρουν, απόφαση της Κυβέρνησης με την τροπολογία που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά στην Βουλή οι κ.κ. Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας για την διακοπή της λειτουργίας του Ταμείου Υγείας του προσωπικού της ΑΤΕ , καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό .
Ενώ στην σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων
Με την καινοφανή, αλλοπρόσαλλη, πρόχειρη, παντελώς αόριστη και βιαστική προτεινόμενη ρύθμιση των κ.κ. Βρούτση και Λυκουρένζτου :
– Το ΤΥΠΑΤΕ οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο
– εμείς, οι 120 εργαζόμενοι του ΤΥΠΑΤΕ θα μείνουμε χωρίς δουλειά, με αμφίβολη την διασφάλιση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας ως εργαζομένων.
– εμείς, οι 120 εργαζόμενοι του ΤΥΠΑΤΕ με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και κατάρτισης θα οδηγηθούμε στην ανεργία
– εμείς και οι οικογένειες μας, σε λίγες ημέρες, δεν θα μπορούμε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για την διαβίωσή μας.
– εμείς οι 120 εργαζόμενοι και τα προστατευόμενα μέλη μας καθώς και εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ θα μείνουμε εντελώς ανασφάλιστοι, χωρίς καμία δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μας.
Επιπλέον :
– χιλιάδες συνταξιούχοι θα απωλέσουν την ασφαλιστική τους ιδιότητα, διατηρώντας, απλώς, ένα αόριστο “δικαίωμα παροχών ασθενείας σε είδος” από τον ΕΟΠΥΥ, με αβέβαιο ασφαλιστικό μέλλον.
– χιλιάδες συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ θα κληθούν να πληρώσουν από τις πενιχρές συντάξεις τους, το κόστος ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα.
Με την απόφαση και τροπολογία αυτή, οδηγούνται στην ανεργία άλλοι 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση και κατάρτιση στο συγκεκριμένο Ταμείο.
Με την απόφαση επίσης αυτή, 13.000 ασφαλισμένοι στο Ταμείο (ΤΥΠΑΤΕ) χάνουν τις παροχές του, παροχές για τις οποίες πληρώνουν μέσω των εισφορών τους, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Το ΤΥΠΑΤΕ είναι υγιές, αυτοδιαχειριζόμενο και αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενο.
Ποιες σκοπιμότητες και συμφέροντα υπαγορεύουν το κλείσιμο του Ταμείου των εργαζομένων στην ΑΤΕ;»
Επίσης με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει αυτή την απόφαση και αναφέρει: « Στέκεται κοντά στον αγώνα των εργαζομένων για να συνεχιστεί η λειτουργία του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων δικαιούχων του και φυσικά προς όφελος των εργαζόμενων σε αυτό. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία απόλυση!»

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *