Λύτρα $ 950.000 σε hacker από ασφαλιστική εταιρία μετά από επίθεση ransomware στους υπολογιστές της

Μια καναδική ασφαλιστική εταιρεία υπέστη επίθεση ransomware το περασμένο φθινόπωρο και είδε 1.000 από τους υπολογιστές της να έχουν μολυνθεί, εγείροντας ερωτήματα σχετικά  με ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να έχουν πρόσβαση οι χάκερς, αν και η επιχείρηση αποκάλυψε την παραβίαση στους πελάτες της. 

Η υπόθεση ήρθε πρόσφατα στο φως από δικαστικά έγγραφα στη Βρετανία. Η ασφαλιστική εταιρία είχε αγοράσει η ίδια την κάλυψη σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης . Ο αντασφαλιστής της εταιρείας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον κατέβαλε 950.000 δολάρια ΗΠΑ για να ξεκλειδώσει τα αρχεία και τώρα αγωνίζεται για να πάρει τα χρήματα πίσω από εγκληματίες, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που προέκυψαν από ακρόαση που διεξήχθη ιδιωτικά.

“Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει και να παρακάμψει το τείχος προστασίας της [καναδικής εταιρείας] και να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται BitPaymer”, αναφέρει μια απόφαση της 13ης Δεκεμβρίου από το High Court της Αγγλίας στο Λονδίνο. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουαρίου και η υπόθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το New Money Review.

Η βρετανική δικαιοσύνη  επέτρεψε στην καναδική εταιρεία και στον αντασφαλιστή της με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει ανώνυμη στα έγγραφα του δημόσιου δικαστηρίου. (Δικαστικό Γραφείο Ηνωμένου Βασιλείου)

Η απόφαση αναφέρεται απλώς στην καναδική εταιρεία ως “ασφαλισμένος πελάτης”. Ο αντασφαλιστής  επίσης είναι ανώνυμος, αφού ζήτησε από το δικαστήριο ανωνυμία. 
Πηγή:cbc.caΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *