Μάχες κορυφής και όχι μόνο για τα μερίδια της ασφαλιστικής αγοράς. Πρωταγωνιστές, φαβορί και αουτσάιντερ

Καθώς διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2018 οι ασφαλιστικές εταιρίες κάνουν “ταμείο” για το 2017 και στοχοθετούν τη παραγωγή τους για τη χρονιά που διανύουμε.
Στόχος πάντα η διεύρυνση των μεριδίων τους στην αγορά τόσο στους γενικούς κλάδους [ αυτοκίνητο, κατοικία, υγεία ] όσο και στον κλάδο ζωής [ ασφάλειες ζωής , υγεία, επενδυτικά -αποταμιευτικά].
Ο διαχωρισμός τους γίνεται με βάση τους κλάδους που δραστηριοποιούνται. Στις μικτές ζωής και γενικών ασφαλίσεων οι μεγάλες μάχες γίνονται ανάμεσα στις εταιρίες που ανήκουν σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους όπως , Ergo , Eurolife , Generali, Allianz, Interamerican, ΑΧΑ, Groupama, με τις Ελληνικές Εθνική Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη. Οι ασφαλιστικές που είναι αποκλειστικά στο Κλάδος ζωής και υγείας η Metlife , η NN Hellas και η CNP Ζωής ανταγωνίζονται όλες τις παραπάνω στον κλάδο ζωής.
Στον κλάδο ζημιών και κύρια στην ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά και στον κλάδο υγείας, όλες οι παραπάνω ασφαλιστικές δέχονται τον ανταγωνισμό των ελληνικών ασφαλιστικών γενικών ασφαλίσεων, όπως Interlife, Υδρόγειος Ασφαλιστική, Ιντερσαλόνικα, NP Ασφαλιστική, Μινέττα Ασφαλιστική , Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Δύναμις Ασφαλιστική, Interasco, Ορίζων, Ατλαντική Ένωση , Ευρώπη Ασφαλιστική, AIG Hellas και Prime Insurane. Επιπλέον όλες οι ασφαλιστικές στον κλάδο αυτοκινήτου δέχονται τον ανταγωνισμό των Ασφαλιστικών ΕΠΥ ( Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών) που είναι γύρω στις 8 εταιρίες, αλλά και από την Hellas Direct που είναι υποκατάστημα και δραστηριοποιείται μόνο στην online και Direct ασφάλιση αυτοκινήτου.
Στον κλάδο ζωής και υγείας κυρίαρχες στα μερίδα της αγοράς είναι οι εταιρίες των πολυεθνικών ομίλων με την Εθνική Ασφαλιστική , ενώ στην ασφάλιση αυτοκινήτου τα μερίδα της αγοράς εμφανίζουν μεγάλη διασπορά.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *