Μέσα σε δέκα χρόνια έκλεισαν 33 ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα

Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια έκλεισαν η διέκοψαν την δραστηριότητα τους 33 ασφαλιστικές εταιρίες .
Αυτό δείχνει ότι η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά συρρικνώνεται ως προς το πλήθος των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτή και οι προβλέψεις από ανθρώπους της αγοράς είναι ότι σταδιακά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που περιέχονται στην μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για τα οικονομικά στοιχεία των εταιριών το 2012, το 20ο3 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 100 ασφαλιστικές και το 2012 λειτουργούσαν μόνο 69.(βλέπε γράφημα).
232532523

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 2013 είχαμε δύο ακόμα λουκέτα της ΕVIMA και της Διεθνής Ενωσις και έτσι ο αριθμός των εταιριών μειώθηκε στις 67 εταιρίες.
Στοn πίνακα αναφέρεται η δραστηριότητα των εταιριών ανά κλάδους ασφάλισης .
43523626
Από αυτές τις εταιρίες οι 46 είναι ανώνυμες εταιρίες , οι 20 Υποκαταστήματα αλλοδαπών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και υπάρχουν και 3 Αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί
Ως προς την Εθνικότητα της έδρας των Υποκαταστημάτων ασφαλιστικών επιχειρήσεων από την Βρετανία είναι 5 από την Κύπρος 4 από την Γαλλία 2 την Γερμανία 2 την Ολλανδία 2 το Βέλγιο 1 την Ισπανία 1 και εκτός Ε.Ε υπάρχουν από της ΗΠΑ 2 και από τις Φιλιππίνες 1 εταιρία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *