Μέσα στον Απρίλιο η ρύθμιση για τις 120 δόσεις με επανυπολογισμό οφειλών στα ταμεία

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης για θέματα συντάξεων, εισφορών και οφειλών στα  ασφαλιστικά ταμεία έδωσε το Σάββατο το πρωί σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Ειδικότερα στο θέμα της αναμενόμενης ρύθμισης οφειλών στα πρώην ασφαλιστικά ταμεία  των αυτοαπασχολούμενων των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών ανέφερε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου η ρύθμιση θα περιλαμβάνει επανυπολογισμό εισφορών με τα δεδομένα του ΕΦΚΑ, και κούρεμα προσαυξήσεων ενω η πληρωμή θα γίνει έως και 120 δόσεις.Στην ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν διακόψει  την δραστηριότητά τους

Ωστόσο ο υφυπουργός επισήμανε ότι όσοι έχουν απλήρωτες εισφορές στον ΕΦΚΑ μέσα στο τρέχον έτος {2019) δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ο κ. Πετρόπουλος, γνωστοποίησε ότι μέσα στον Απρίλιο θα εκδοθεί η απόφαση για τις συντάξεις χηρείας με κατάργηση του ηλικιακού ορίου.

Σχετικά με την αναμονή στην απόδοση των συντάξεων, ο υφυπουργός είπε πως δεν ευσταθεί η κριτική της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μειώσαμε κατά 71% τις αναμονές σε σχέση με το 2014 και αυξήθηκε κατά 45% ο ρυθμός απόδοσης των εφάπαξ.

Τέλος, ανέφερε πως σύντομα θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα επανυπολογισμού των συντάξεων, αφού λυθούν όλα τα σφάλματα και προβλήματα που έχουν εντοπιστεί.

Με πληροφορίες από ert.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *