Μέτρα Στήριξης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – Πρακτόρων ζητά ο ΠΣΑΣ

Επιστολή με την οποία ζητούν την λήψη μέτων για την  στήριξη των Ασφαλιστικών  Διαμεσολαβητών  – Πρακτόρων συνέταξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων και την υπογράφουν τα παρακάτω μέλη του προεδρείου και της διοίκησης

Αναλυτικά η επιστολή:   

Ζούμε στα αχαρτογράφητα νερά της πανδημίας που έχει το όνομα COVID-19 χωρίς να γνωρίζουμε τη χρονική διάρκειά του.

Εμείς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές – Πράκτορες είμαστε στην πρώτη γραμμή, είμαστε δίπλα στους πελάτες μας 24 ώρες το 24ωρο για να τους καθοδηγούμε σωστά, ψύχραιμα και χωρίς πανικό για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας. Είναι αναγκαίο λοιπόν, η πολιτεία να μας συμπεριλάβει στα μέτρα στήριξης που λαμβάνει, καθότι περιορίζονται στο ελάχιστο οι νέες εργασίες που μπορούμε εκ των πραγμάτων να προσφέρουμε και το εισόδημά μας δέχεται μεγάλο πλήγμα για απροσδιόριστο χρόνο.

Απευθυνόμαστε πρωτίστως στα Επιμελητήρια για να ενώσουμε τη φωνή μας προς όλους τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα, όπως:

  • Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ) ή αλλαγή κατηγορίας κάτι που θα διευκόλυνε κατά πολύ όσους έχουν επιλέξει υψηλότερες κατηγορίες και τώρα δυσκολεύονται (δεν μπορούμε τώρα να μπούμε σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά μόνο μετά από 1 έτος)
  • Αναστολή ρυθμίσεων που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές (πολλοί συνάδελφοί μας ανήκουν εδώ)
  • Αναστολή ρυθμίσεων που αφορούν την εφορία
  • Ανεξάρτητα του πως λειτουργούμε, ατομικά ως φυσικά πρόσωπα ή ως νομικά πρόσωπα που απασχολούν προσωπικό, πρέπει να ενταχθούμε στα μέτρα στήριξης για τους μισθωτούς που απασχολούμε.
  • Αναστολή πληρωμής επαγγελματικών δανείων, καθώς και δανείων α’ κατοικίας μετά από συνεννόηση με τα Τραπεζικά Ιδρύματα, καθώς και μέτρα για την πληρωμή ενοικίων επαγγελματικής έδρας

και

γενικά ότι άλλο χρειαστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων.

Το προσεχές διάστημα απαιτεί από τον κλάδο μας να είναι ενωμένος και να εργαστεί με σύνεση και επαγγελματισμό για να έχουμε όλοι μας αύριο, μια άλλη καλύτερη ημέρα. 

Την αξίζουμε όλοι!

Εκ μέρους του  Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Σ.

Θεοδώρα Γουργούλη Πρόεδρος

Μαρία Νικολάου Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Στασινόπουλος  Γενικός Γραμματέας

Κάρολος Μαρκουίζος     Μέλος

Ελένη Βάσιου     Μέλος

Παναγιώτης Λελεδάκης     Μέλος

ΥΓ. Η επιστολή λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών εστάλει με mail σε όλα τα μέλη του ΔΣ και συναίνεσαν οι παραπάνωΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *