Μαζί με περισσότερα από 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η NN Group προτρέπει τα κράτη του ΟΗΕ για τον έλεγχο του καπνού

Ως μέρος των 57 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υπογράφουν τη Δήλωση του Χρηματοοικονομικού Τομέα για τον Έλεγχο του Καπνού, η NN Group προτρέπει τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν την εφαρμογή της σύμβασης-πλαισίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον έλεγχο του καπνού (WHO FTC).

Οι ανησυχίες για την υγεία, το κοινωνικό κόστος και ο αρνητικός αντίκτυπος των προϊόντων καπνού στη βιωσιμότητα δεν ανταποκρίνονται στη δέσμευσή μας να προάγουμε την υγεία και την ευημερία, σημειώνει ανακοίνωση του ασφαλιστικού Ομίλου αναφέροντας ότι

Ακολουθήστε μας στο Google News

Τα 57 κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με περιουσιακά στοιχεία άνω των 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, που εκτείνονται σε 10 χώρες, δημοσιεύουν μια δήλωση επενδυτών καλώντας τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την εφαρμογή της FCTC του ΠΟΥ.

Αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των συνταξιοδοτικών ταμείων, των ασφαλιστών και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, δεσμεύονται να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολύπλευρα οφέλη του ελέγχου του καπνού, καλύπτοντας όχι μόνο τις ανησυχίες για την υγεία και το περιβάλλον αλλά και τις σημαντικές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις των θεμάτων που σχετίζονται με τον καπνό. Εκτός από την NN Group, οι υπογράφοντες είναι οι Achmea, BNP Paribas AM, Australian Super, Länsförsäkringar και Cardano.

Η Nathalie van Toren, Υπεύθυνη Διευθύντρια Επενδύσεων στον Όμιλο NN δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος NN έχει αποκλείσει τους παραγωγούς καπνού από τις επενδύσεις του από το 2018 λόγω ανησυχιών σχετικά με τη δημόσια υγεία και την οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει το κάπνισμα στην κοινωνία. Η απόφαση βασίστηκε στην παρατήρηση ότι η δέσμευση με την καπνοβιομηχανία δεν θα οδηγούσε σε θεμελιώδεις αλλαγές. Επιπλέον, ο τομέας του καπνού συνδέεται με ζητήματα όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *